Οι 10 σοκαριστικές στιγμές στην κατάθεση της Άμπερ Χερντ

Οι 10 σοκαριστικές στιγμές στην κατάθεση της Άμπερ Χερντ

Η Άμπερ Χερντ κατέθεσε για δύο μέρες αυτή την εβδομάδα στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση της ηθοποιού στον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ. Η κατάθεση της Χερντ έρχεται μετά από πολλές μαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Ντεπ που διήρκησε τέσσερις ημέρες

8' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άμπερ Χερντ κατέθεσε για δύο μέρες αυτή την εβδομάδα στη δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση της ηθοποιού στον πρώην σύζυγό της Τζόνι Ντεπ. Η κατάθεση της Χερντ έρχεται μετά από πολλές μαρτυρίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Ντεπ που διήρκησε τέσσερις ημέρες.

Ο Ντεπ μηνύει την Χερντ ισχυριζόμενος ότι εκείνη τον παρουσίασε ψευδώς ως κακοποιό και έβλαψε την καριέρα του στην υποκριτική. Ο ισχυρισμός επικεντρώνεται σε ένα άρθρο του 2018 το οποίο έγραψε η Χερντ στην Washington Post, όπου έκανε αναφορές σε κακοποίηση που υπέστη χωρίς όμως να κατονομάσει τον Ντεπ.

Η Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο Ντεπ τη χτύπησε και την κακοποίησε πολλές φορές, με την κατάθεσή της να γίνεται -σε πολλές περιπτώσεις- ιδιαίτερα γλαφυρή. Επιπλέον, μίλησε για τη γνωριμία τους και την ανάπτυξη της σχέσης τους.

Αυτές είναι οι 10 πιο σοκαριστικές στιγμές από την –μέχρι τώρα- κατάθεσή της.

  1. Η Χερντ έδωσε λεπτομέρειες για την πρώτη φορά που συνάντησε τον Ντεν, λέγοντας ότι ήταν «ασυνήθιστος και αξιοπρόσεκτος»

Η Χερντ είπε ότι είχε κάνει οντισιόν για μια ταινία της οποίας παραγωγός ήταν ο Ντεπ και ότι όταν πήγε στο γραφείο του, υποθέτοντας ότι επρόκειτο για την οντισιόν, κατέληξε σε μια συνάντηση μεγάλης διάρκειας όπου «συνδέθηκαν» σε θέματα σχετικά με τα βιβλία, τη μουσική και την ποίηση.

Είπε ότι ήταν παράξενο γιατί ενώ δεν ήταν θαυμάστρια του Ντεπ, ήξερε ποιος ήταν, από τη στιγμή που ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στον κόσμο. «Οπότε, ήταν ήδη μια περίεργη κατάσταση που με κάλεσε να πάω στο γραφείο του. Ήμουν μια άγνωστη ηθοποιός, νομίζω 22 χρονών, και πίστευα ότι αυτό ήταν ασυνήθιστο. Γιατί είχε τη διπλάσια ηλικία μου, ήταν ένας παγκοσμίου φήμης ηθοποιός και βρισκόμασταν να συμφωνούμε για άγνωστα βιβλία και παλιά μπλουζ. Πίστευα ότι αυτό ήταν κάτι αξιοσημείωτο και ιδιαίτερο. Έφυγα από εκεί ενθουσιασμένη».

  1. Η φωτογραφία με μελανιά στο χέρι της Χερντ που προκάλεσε ο Ντεπ κατά τη διάρκεια παλαιότερου διαπληκτισμού

Μια φωτογραφία με μελανιά στο χέρι της Χερντ παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και εκείνη εξήγησε τι την προκάλεσε. Ισχυρίστηκε ότι ο Ντεπ τη χαστούκισε και όταν εκείνη αποχώρισε, τότε η κατάσταση ξέφυγε.

«Καυγαδίσαμε. Και έκανε μια κίνηση με το σώμα του όπου θα μπορούσα να πω ότι θα με χτυπούσε ξανά», είπε η Χερντ.

Η ηθοποιός συμπλήρωσε ότι πήρε ένα βάζο και το χτύπησε προς την κατεύθυνση του Ντεπ. «Κατάφερα να ξεφύγω πριν με πιάσει. Με έπιασε από τον ώμο και με κράτησε στο πάτωμα, φωνάζοντας. Δεν θυμάμαι πόσες φορές με χτύπησε στο πρόσωπο, αλλά θυμάμαι να βρίσκομαι στο πάτωμα του διαμερίσματός μου και να σκέφτομαι πώς μπορούσε να συμβαίνει πάλι αυτό σε μένα;».

  1. Ο Ντεπ ήταν «ο έρωτας της ζωής της» αλλά ήταν «και κάτι ακόμα, απαίσιο»

«Και αυτό το κάτι ακόμα ήταν ένα απαίσιο πράγμα που εμφανιζόταν και υπερτερούσε. Δεν μπορούσα να δω τον Τζόνι που αγαπούσα κάτω από αυτό», δήλωσε η Χερντ.

Ισχυρίστηκε ότι ο Ντεπ λιποθυμούσε πάνω στον ίδιο του τον εμετό, έχανε τον έλεγχο του σώματός του και μετά καλούσε άλλους ανθρώπους – συμπεριλαμβανομένης αυτής – να καθαρίσουν. «Αυτός ο άνδρας έχασε τον έλεγχο και τα καθάρισα όλα, οι σεκιούριτι του επίσης καθάρισαν, άλλαξαν τα παντελόνια του μπροστά μου και μετά λιποθυμούσε πάνω στον εμετό του».

Η Χερντ πρόσθεσε ότι ο Ντεπ, «επέστρεφε στη νηφαλιότητα» και μετά την έκανε να αισθάνεται ξανά αγαπητή. Η Χερντ σκέφτηκε να εγκαταλείψει τον Ντεπ αλλά δεν μπορούσε, «και είπε πολλές φορές σε μένα ότι βρισκόταν στην περίοδο νηφαλιότητας. Μου έλεγε ότι του έσωσα τη ζωή».

  1. Ο Ντεπ είπε στην Χερντ ότι θα τη σκότωνε

Η Χερντ ανέφερε ότι υπήρξε διαπληκτισμός κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών σε γιοτ όπου ο Ντεπ πίστευε ότι εκείνη είπε στα παιδιά του ότι ο πατέρας τους ήταν «μεθύστακας» και αυτό προκάλεσε διαπληκτισμό. Ο Ντεπ είπε ότι θα τη σκότωνε. Η Χερντ είπε ότι δεν είχε μιλήσει με την κόρη του Ντεπ, Λίλι Ρόουζ για τον αλκοολισμό του πατέρα του. Ωστόσο, εκείνος την κατηγόρησε ότι το έκανε και θύμωσε. «Προσπάθησα να του πω ότι προσπαθούσα να παρηγορήσω την κόρη του, προσπαθούσα να σε προστατεύσω. Με κατηγορούσε. Και με χτύπησε στον πλαϊνό τοίχο του υπνοδωματίου του…με χτύπησε στον λαιμό και με κρατούσε εκεί για ένα δευτερόλεπτο. Μου είπε ότι θα με σκότωνε». Είπε επίσης ότι ο Ντεπ την αποκάλεσε «ντροπή», γεγονός το οποίο την πλήγωσε περισσότερο από την απειλή.

«Είμαι πολύ ερωτευμένη με όλη την οικογένειά του και μου λέει ότι είμαι η ντροπή για εκείνον και αυτό με πόνεσε περισσότερο από την απειλή ότι θα με σκότωνε. Ακούστηκε σαν υπερβολή, αλλά τα όσα με αποκαλούσε και το γεγονός ότι με έσπρωχνε στον τοίχο από τον λαιμό…με πόνεσε. Πόνεσε τα συναισθήματά μου. Με πόνεσε».

  1. Ο Ντεπ «έψαξε» το σώμα της Χερντ γιατί πίστευε ότι εκείνη έκρυβε την κοκαΐνη του

Η Χερντ, η οποία φαινόταν αηδιασμένη, μίλησε για μια φορά που ο Ντεπ έσκισε τα ρούχα της και έψαξε στο σώμα της για κοκαΐνη. «Αναρωτιόμουν πως εγώ, κάποια που δεν έκανε κοκαΐνη και ήταν κατά αυτής και που προκαλούσε προβλήματα στη σχέση μας – πώς θα μπορούσα να κρύψω, γιατί να κρύψω ναρκωτικές ουσίες από αυτόν; Δεν έβγαζε νόημα. Και μου έλεγε ότι θα κάνουμε έρευνα στο σώμα, τοποθέτησε τα δάχτυλά του μέσα μου. Απλώς στάθηκα εκεί και κοιτούσα το φως. Στεκόμουν όρθια καθώς το έκανε».

  1. Μίλησε με λεπτομέρεια για το πώς ερωτεύτηκαν

Η Χερντ περιέγραψε τις ρομαντικές στιγμές με τον Ντεπ στην αρχή της σχέσης τους. «Θυμάμαι ότι έβγαλε το αλουμινόχαρτο από το μπουκάλι και το τοποθέτησε στο δάχτυλο που μπαίνει το δαχτυλίδι. Και ήμουν μαζί του μόλις λίγες ημέρες, ίσως εβδομάδες, αλλά ήταν έντονο». Στην αρχή της σχέσης τους, το ζευγάρι «κρυβόταν σε μέρη του κόσμου» και έμενε στα σπίτια του Ντεπ. Η Χερντ είπε ότι ήταν «σαν μια φούσκα μυστικοπάθειας». «Πήγαμε ένα ταξίδι στις Μπαχάμες, σε ιδιωτικό νησί με παραλίες, ποτέ δεν είχα ξαναζήσει κάτι τέτοιο». Ο Ντεπ «παραήταν γενναιόδωρος μερικές φορές». «Μιλάω γι’ αυτά τα υπερβολικά ταξίδια ή τις χειρονομίες – ήταν πολλά. Αυτό το έκανε και με τους φίλους μου. Βασίζομαι πολύ στους φίλους μου και με στήριζαν πολύ, εκείνος τους προσέφερε πολύ, ήταν γενναιόδωρος και γεμάτος αγάπη και φως. Τους προσκαλούσε σε εξωτικά μέρη με φαγητό…».

  1. Η αδερφή της Χερντ σε διαπληκτισμό με τον Ντεπ

Η ηθοποιός ισχυρίστηκε ότι η νεότερη αδερφή της, Γουίτνεϊ, παρενέβη σε φυσικό διαπληκτισμό με τον Ντεπ, εμπλεκόμενη στη «φωτιά». «Η πλάτη της ήταν γυρισμένη στη σκάλα και ο Τζόνι κινούταν πέρα – δώθε. Δεν περίμενα, δεν περιμένω καθόλου για βοήθεια. Δεν διστάζω, δεν περιμένω. Απλώς στο μυαλό μου σκέφτομαι συνέχεια την Κέιτ Μος και τις σκάλες και πήγα προς το μέρος του». Η Χερντ προφανώς αναφερόταν σε ισχυρισμό ότι ο Ντεπ είχε σπρώξει την Μος από τις σκάλες, όταν ήταν σε σχέση παλαιότερα. «Σε όλες μου τις σχέσεις πριν τον Ντεπ, ποτέ δεν αντιδρούσα. Και για πρώτη φορά, τον χτύπησα στο πρόσωπο».

  1. Πολλά περιστατικά κακοποίησης

Η ηθοποιός περιέγραψε πολλά περιστατικά όπου ο Ντεπ την κακοποίησε – μερικές από τις καταθέσεις της ήταν ιδιαίτερα γλαφυρές. Σε μια περίπτωση, ισχυρίστηκε ότι ο πρώην σύζυγός της χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού της ξανά και ξανά ουρλιάζοντας «σε μισώ».

Η Χερντ ισχυρίστηκε ότι πήγε στην ντουλάπα, αλλά ο Ντεπ την άρπαξε ξανά και χτύπησε το κεφάλι της, πάλεψε μαζί της στο πάτωμα. «Ένιωσα ότι δεν είχα ελπίδα επειδή δεν τον αντιμετώπιζα ή δεν τον κοιτούσα, τον εγκατέλειπα. Θα μπορούσα να προσπαθήσω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, αλλά δεν το έκανα. Ακούστηκε σαν να έκλαιγε ή κάτι να ήταν διαφορετικό στη φωνή του. Ακουγόταν διαφορετικά».

Άλλο ένα γλαφυρό σημείο στην κατάθεση της Χερντ ήταν όταν ισχυρίστηκε πως ο Ντεπ την κακοποίησε σε ταξίδι τους στο Τόκιο, πριν παντρευτούν. «Δεν θυμάμαι τι του είπα, αλλά ήταν κάτι που τον ενόχλησε και όταν σηκώθηκα στον διάδρομο, με άρπαξε από το χέρι και με χτύπησε στον τοίχο. Επιπλέον, είπε ότι ο ηθοποιός την κακοποίησε στο αεροπλάνο – τη χτύπησε στο πρόσωπο και την κλώτσησε στη μέση, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες στο αεροπλάνο δεν έκαναν τίποτα. «Θυμάμαι να αισθάνομαι τόσο ντροπιασμένη με το γεγονός ότι με κλωτσούσε στο πάτωμα, μπροστά σε τόσους ανθρώπους».

  1. Η πρόταση γάμου, χωρίς δαχτυλίδι

Η πρόταση γάμου του Ντεπ στη Χερντ ήταν παραδοσιακή και «γλυκιά» αλλά δεν περιλάμβανε δαχτυλίδι αρραβώνα. Η ηθοποιός είπε ότι ο Ντεπ «γονάτισε και είπε: θα γίνεις το κορίτσι μου για πάντα; η γυναίκα μου, το κορίτσι μου. Θέλω να είσαι για πάντα. Πες μου το “ναι”».

Η Χερντ είπε ότι κοίταξε στα μάτια του και είδε το μέλλον της, «μια τυφλή ελπίδα». «Πίστεψα ότι αν παντρευτούμε, θα άλλαζαν όλα, είχα τόση ελπίδα εκείνη τη στιγμή».

Ρώτησε αν το έλεγε σοβαρά, επειδή δεν είχε δαχτυλίδι. «Με την εμπειρία μου, ο Τζόνι μπορεί να γίνει πολύ παρορμητικός». Επίσης είπε ότι δεν το ανακοίνωσε σε κανέναν επειδή δεν γνώριζε αν ο Ντεπ το έλεγε στα αλήθεια. «Και τότε έφερε τον πατέρα μου στο Λονδίνο με τους καλύτερούς μου φίλους. Ο πατέρας μου, μου είπε ότι ο Τζόνι του είχε ζητήσει το χέρι μου. Τότε αισθανόμουν το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο».

  1. Ο Ντεπ είπε στην Χερντ ότι ο μόνος τρόπος να λήξει ο γάμος, είναι ο θάνατος

Η Χερντ μιλούσε για το πώς πρότεινε ένα προγαμιαίο συμβόλαιο στον Ντεπ. «Εκείνος είπε: αν ποτέ μου έφερνες ένα ή αν το έβλεπα στα χέρια, θα το έσκιζα, ο τρόπος για να λήξει ο γάμος…είναι ο θάνατος. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος».

Πίστεψε ότι το προγαμιαίο συμβόλαιο θα «εξάλειφε την υποψία ή την αμφιβολία και θα έκανε τα πράγματα πιο εύκολα». Αλλά ο Ντεπ, είπε, το πήρε ως σημάδι ότι ήθελε να φύγει από το γάμο τους. «Είπε: Σκέφτεσαι ήδη πώς θα βγεις από αυτό; Σκοπεύεις ήδη να ξεφύγεις από αυτό, σχεδιάζεις ήδη να φύγεις;” Ήταν περίπου την ίδια στιγμή που συζητούσαμε μαζί. Με κατηγόρησε ότι “είχα το ένα πόδι έξω” από τον γάμο», κατέθεσε η Χερντ.

Η κατάθεση της Χερντ συνεχίζεται τη Δευτέρα 16 Μαΐου . Δεν έχει εξεταστεί ακόμα από τους δικηγόρους του Ντεπ.

 

Με πληροφορίες από το CBS 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή