Φινλανδία – Δημοσκόπηση: Υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ το 76% των Φινλανδών

Φινλανδία – Δημοσκόπηση: Υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ το 76% των Φινλανδών

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 76% των Φινλανδών –ποσοστό ρεκόρ- επιθυμεί την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάρτιο ανερχόταν σε 60%

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από τα 3/4 των Φινλανδών στηρίζουν πλέον την υποψηφιότητα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, λίγες ημέρες πριν από την αναμενόμενη επίσημη απόφαση για το ζήτημα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσίευσε η δημόσια τηλεόραση Yle, το 76% των Φινλανδών –ποσοστό ρεκόρ- επιθυμεί την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάρτιο ανερχόταν σε 60%.

Από όλες τις πολιτικές πτέρυγες, οι ερωτηθέντες τάσσονται υπέρ της ένταξης στη Συμμαχία, συμπληρώνει η δημοσκόπηση.

Όπως και στη Σουηδία, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία οδήγησε σε μεταστροφή της κοινής γνώμης, η οποία μέχρι τότε ήταν πολύ διχασμένη.

Πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η υποστήριξη των Φινλανδών στην προοπτική ένταξης στη Βορειοατλανική Συμμαχία παρέμενε στάσιμη περίπου στο 20 με 30%.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την προσωπική του θέση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 12 Μαΐου και ειδικοί αναμένουν ότι η υποψηφιότητα της Φινλανδίας θα επισημοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία επίσης συγκροτείται: σύμφωνα με φινλανδικά μέσα ενημέρωσης, 121 από τα 200 μέλη του Κοινοβουλίου τάσσονται υπέρ της ένταξης, ενώ μόλις 10 έχουν ταχθεί κατά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή