Σρι Λάνκα: Ο στρατός θα πυροβολεί όσους εμπλέκονται σε λεηλασίες ή βίαιες ενέργειες

Σρι Λάνκα: Ο στρατός θα πυροβολεί όσους εμπλέκονται σε λεηλασίες ή βίαιες ενέργειες

Χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Σρι Λάνκα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα γίνει σεβαστή η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Άμυνας της Σρι Λάνκα διέταξε σήμερα τον στρατό της χώρας να πυροβολεί όσους εμπλέκονται σε λεηλασίες ή βία, μια ημέρα μετά την επίθεση αντικυβερνητικών διαδηλωτών σε κατοικίες αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έλαβαν εντολή να πυροβολούν οποιονδήποτε βλέπουν να λεηλατεί δημόσια περιουσία ή να θέτει να σε κίνδυνο τη ζωή» άλλων, ανέφερε το υπουργείο.

Χιλιάδες στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στη Σρι Λάνκα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα γίνει σεβαστή η απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί, μία ημέρα μετά από τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του Μαχίντα Ρατζαπάκσα και αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων χθες το βράδυ. Επίσης, 65 κτίρια κατοικιών υπέστησαν ζημιές, εκ των οποίων 41 πυρπολήθηκαν και καταστράφηκαν 88 αυτοκίνητα και λεωφορεία καθώς και εκατοντάδες δίκυκλα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Σρι Λάνκα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Παρασκευή, και έχουν δοθεί στον στρατό διευρυμένες εξουσίες για τη σύλληψη υπόπτων.

Η χώρα των 22 εκατομμυρίων κατοίκων είναι αντιμέτωπη εδώ και πολλές εβδομάδες με διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση των Ρατζαπάκσα έπειτα από τις σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα, τη βαθύτερη πολιτική και οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει η χώρα μετά την ανεξαρτησία της το 1948.

Σύμφωνα με το κεντρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, 219 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια χθες το βράδυ και νοσηλεύονται. Σε άλλα επεισόδια τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα.

Σήμερα το απόγευμα ο αρχηγός της αστυνομίας του Κολόμπο δέχθηκε επίθεση και το όχημά του πυρπολήθηκε από εξαγριωμένο πλήθος που τον κατηγορούσε ότι απέτυχε να προστατεύσει τις χθεσινές ειρηνικές διαδηλώσεις.

Ο ΟΗΕ κατήγγειλε νωρίτερα σήμερα την κλιμάκωση της βίας στη χώρα και ζήτησε από τις αρχές της χώρας να εμποδίσουν το ξέσπασμα νέων βίαιων επεισοδίων και να ξεκινήσουν διάλογο με τους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή