Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα βόρεια στην περιοχή του Χαρκόβου

Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει στρατεύματα βόρεια στην περιοχή του Χαρκόβου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δήλωσαν ότι οι Ρώσοι έστειλαν περίπου 500 στρατιώτες από τις κατεχόμενες περιοχές των περιοχών Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ βόρεια στην περιοχή του Χαρκόβου. Δεν έδωσαν καμία εξήγηση για την κίνηση.

Το CNN, σε δημοσίευμα του, ανέφερε σχόλια τοπικών αξιωματούχων στην περιοχή του Χαρκόβου που πρότειναν ότι κάποια ρωσικά στρατεύματα αποστέλλονταν προς τα βόρεια για να ενισχύσουν τις γραμμές ανεφοδιασμού από τα σύνορα.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι υπάρχει «μαζική απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφος της Borova και της Bohuslavka προς την κατεύθυνση του Kupyansk».

Το Kupyansk είναι ένας σημαντικός ρωσικός κόμβος εφοδιαστικής εντός της Ουκρανίας και μπορεί να γίνει ευάλωτος εάν διατηρηθεί μια ουκρανική αντεπίθεση στην περιοχή.

Αυτή η επίθεση σημείωσε περαιτέρω πρόοδο, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, με τέσσερις ακόμη οικισμούς στα βόρεια και ανατολικά του Χαρκόβου να τίθενται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Τα νέα κέρδη τοποθετούν τις ουκρανικές μονάδες σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα σε αρκετές περιοχές.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να προσπαθούν να καταλάβουν την πόλη Ρουμπιζνιε στην περιοχή του Λουγκάνσκ, αλλά χωρίς επιτυχία. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι ουκρανικές μονάδες είχαν αντέξει σε πολλές επιθέσεις στην περιοχή.

Στην περιοχή του Ντόνετσκ, το Γενικό Επιτελείο είπε ότι οι Ρώσοι προσπαθούσαν να διαπεράσουν τις ουκρανικές άμυνες βόρεια του Σλόβιανσκ, γύρω από τους οικισμούς Oleksandrivka και Shandryholove. Αυτή η περιοχή έχει σχεδόν συνεχείς μάχες για περίπου δύο εβδομάδες, αλλά οι Ρώσοι φαίνεται να έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο στο έδαφος.

Συνολικά, η έκθεση του Γενικού Επιτελείου υποδηλώνει ότι οι ουκρανικές μονάδες βρίσκονται υπό πίεση αλλά αντιστέκονται στα περισσότερα μέτωπα ενώ καταλαμβάνουν έδαφος στο Χάρκοβο καθώς οι Ρώσοι υποχωρούν προς τον ποταμό Oskil.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή