Έλον Μασκ: Η Starlink αντέχει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στο δορυφορικό Ίντερνετ

Έλον Μασκ: Η Starlink αντέχει τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις στο δορυφορικό Ίντερνετ

Η Δύση επιβεβαίωσε ότι η επίθεση στο δίκτυο της Viasat προήλθε από τη Ρωσία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη σφοδρή κυβερνοεπίθεση σε αμερικανικό δίκτυο δορυφορικού Ίντερνετ τις ημέρες της αρχικής εισβολής στην Ουκρανία, επιβεβαίωσαν την Τρίτη οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Εσθονία, ωστόσο το δίκτυο του Έλον Μασκ, Starlink, που εσχάτως έφτασε και στην Ελλάδα, αντέχει ακόμη.

Σε ανάρτησή του ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος στο Twitter (που επίσης του ανήκει) τονίζει ότι οι Ρώσοι έχουν κάνει πολλές προσπάθειες να εμποδίσουν τη λειτουργία του Starlink στην Ουκρανία, και μάλιστα τις αυξάνουν τις τελευταίες ημέρες, αλλά η δορυφορική παροχή διαδικτυακών υπηρεσιών έχει καταφέρει να αποκρούσεις τις κυβερνοεπιθέσεις.

Το αντίθετο συνέβη με την πλατφόρμα της Viasat, η οποία δέχθηκε ρωσική κυβερνοεπίθεση σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα των παραπάνω Δυτικών χωρών στα τέλη Φεβρουαρίου, ακριβώς όταν τα ρωσικά τεθωρακισμένα εφορμούσαν στη βόρεια, νότια και ανατολική Ουκρανία.

Η ζημιά με τα μόντεμ συντονισμένα με την πλατφόρμα KA-SAT της Viasat ήταν τέτοια που απαιτούσε την επιστροφή τους στο εργοστάσιο για επαναρρύθμιση.

Από την άλλη πλευρά η Starlink παρέχει διαρκή υπηρεσία που έχει αποβεί πολύτιμη όχι μόνο για τους Ουκρανούς πολίτες αλλά και για τις επικοινωνίες του ουκρανικού στρατού.

Ουκρανοί αξιωματούχοι μάλιστα έχουν εκφράσει δημοσίως την ευγνωμοσύνη τους στον κ. Μασκ για την παροχή της πολύτιμης δορυφορικής επικοινωνίας στη χώρα τους.

Με πληροφορίες από Reuters, Ukraina 24

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή