Κολομβία: Εκτέλεση Παραγουανού εισαγγελέα κατά τον μήνα του μέλιτός του

Κολομβία: Εκτέλεση Παραγουανού εισαγγελέα κατά τον μήνα του μέλιτός του

Ο Μαρσέλο Πέτσι τα είχε βάλει με το οργανωμένο έγκλημα, αλλά και με τον Ροναλντίνιο

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας υψηλόβαθμος εισαγγελέας της Παραγουάης, ο οποίος πολέμησε κατά του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα του, δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος στην Κολομβία. Είχε επίσης στείλει σε δίκη και τον βετεράνο σούπερ σταρ του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, Ροναλντίνιο.

Ο Μαρσέλο Πέτσι βρισκόταν σε παραλία στο ειδυλλιακό τουριστικό νησί Μπάρου, όταν σκοτώθηκε από δύο ένοπλους. Ώρες πριν από τον πυροβολισμό, η σύζυγός του, η δημοσιογράφος Κλάουδια Αγιλέρα, είχε ανακοινώσει στο Instagram ότι ήταν έγκυος.

Η κα Αγιλέρα ανέφερε ότι τους πλησίασαν δύο άνδρες σε μια ιδιωτική παραλία πριν πυροβοληθεί ο σύζυγός της. Είπε ότι δεν είχε δεχτεί απειλές.

«Δύο άνδρες επιτέθηκαν στον Μαρσέλο. Ήρθαν με μια μικρή βάρκα ή με τζετ σκι, δεν είδα πολύ καλά», είπε η κα Αγιλέρα στην εφημερίδα El Tiempo.

Ο εισαγγελέας της Παραγουάης Αουγούστο Σάλας, συνάδελφος του Πέτσι, είπε ότι η επίθεση φαινόταν «χαρακτηριστική της μαφίας [ναρκωτικών], οπότε αυτό θα σκέφτομαι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο επικεφαλής της κολομβιανής αστυνομίας και οι ανακριτές από την Παραγουάη έχουν ταξιδέψει στον τόπο της δολοφονίας. Αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα βοηθήσουν επίσης την έρευνα, δήλωσε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Κολομβίας, στρατηγός Χόρχε Λουίς Βάργκας.

Ο Πέτσι ειδικευόταν στο οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών, το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Το 2020 εργάστηκε σε μια υπόθεση εναντίον του πρώην Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο, ο οποίος συνελήφθη προσπαθώντας να εισέλθει στην Παραγουάη με πλαστό παραγουανό διαβατήριο.

Κολομβία: Εκτέλεση Παραγουανού εισαγγελέα κατά τον μήνα του μέλιτός του-1

Ο πρόεδρος της Παραγουάης Μάριο Άμπδο Μπενίτες χαρακτήρισε την εκτέλεση του δικαστικού «άνανδρη»: «Αυτή η άνανδρη δολοφονία του εισαγγελέα Μαρσέλο Πέτσι στην Κολομβία θλίβει όλο το έθνος της Παραγουάης», έγραψε στο Twitter ο κ. Άμπδο.

Πηγή: BBC, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή