Τουρκία: Κάλεσαν στο ΥΠΕΞ Γάλλο διπλωμάτη για να του εκφράσουν παράπονα

Τουρκία: Κάλεσαν στο ΥΠΕΞ Γάλλο διπλωμάτη για να του εκφράσουν παράπονα

Οι Αρχές της Τουρκίας κάλεσαν σήμερα τον δεύτερο τη τάξει της γαλλικής πρεσβείας στο υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, για να ζητήσουν εξηγήσεις αναφορικά με την επίθεση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο βράδυ από αγνώστους ενάντια στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στο Παρίσι. Το PKK παρουσίασε ως υπεύθυνο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αρχές της Τουρκίας κάλεσαν σήμερα τον δεύτερο τη τάξει της γαλλικής πρεσβείας στο υπουργείο Εξωτερικών στην Άγκυρα, για να ζητήσουν εξηγήσεις αναφορικά με την επίθεση που είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα από αγνώστους ενάντια στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στο Παρίσι.  

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τουρκική πλευρά, μια ομάδα τεσσάρων ατόμων επιτέθηκε το προηγούμενο βράδυ κατά του τουρκικού Γενικού Προξενείου στη γαλλική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα να υπάρξουν φθορές σε τζάμια και στους τοίχους.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε σήμερα τις γαλλικές Αρχές να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να συλληφθούν οι υπεύθυνοι. Ο ίδιος υπογράμμισε, δε, πως την ευθύνη για τη φύλαξη του εν λόγω κτηρίου την έχουν οι Αρχές της Γαλλίας.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίες φωτογράφισε ως υπεύθυνους για την επίθεση υποστηρικτές του PKK και κάλεσε το γαλλικό κράτος να πάρει μέτρα ενάντια στις οργανώσεις και στις ομάδες που σχετίζονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν το οποίο είναι για την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.

«Για να μην επαναληφθούν τέτοιες επιθέσεις, πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα κατά των συνεργατών του PKK. Τα περιουσιακά τους στοιχεία πρέπει να δεσμευτούν και να γίνουν νομικές ενέργειες εναντίον εκείνων που υποστηρίζουν ανοιχτά το ΡΚΚ», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Με πληροφορίες από trthaber

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή