Oscars: Πότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του 2023

Oscars: Πότε θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του 2023

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και το δίκτυο ABC ανακοίνωσαν την Παρασκευή την ημερομηνία διεξαγωγής της 95ης τελετής απονομής των Όσκαρ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και το δίκτυο ABC ανακοίνωσαν την Παρασκευή την ημερομηνία διεξαγωγής της 95ης τελετής απονομής των Όσκαρ. Αυτή, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου του 2023.  

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που τα βραβεία της Ακαδημίας απονέμονται τον Μάρτιο. Η 95η τελετή απονομής θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση σε περισσότερες από 200 περιοχές του κόσμου από το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ

Η προθεσμία υποβολής για τις γενικές κατηγορίες συμμετοχής των Όσκαρ 2023 είναι η 15η Νοεμβρίου. Η προκαταρκτική ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου και η βραχεία λίστα θα ανακοινωθεί στις 21 Δεκεμβρίου. Η περίοδος επιλεξιμότητας θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου και η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 12 Ιανουαρίου και 17 Ιανουαρίου 2023. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου 2023, με την τελική ψηφοφορία μεταξύ 2 Μαρτίου και 7 Μαρτίου 2023.

Το Χόλιγουντ ακόμα προσπαθεί να «συνέλθει» από τη φετινή απονομή των Όσκαρ, η οποία ίσως και να είναι η πιο αμφιλεγόμενη μέχρι σήμερα. Και σε αυτό συνέβαλε και το χαστούκι του Γουίλ Σμιθ προς τον Αμερικανό κωμικό Κρις Ροκ επί σκηνής εξαιτίας του σχολίου που έκανε ο δεύτερος για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Σμιθ, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ. Στη συνέχεια, ο Σμιθ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο φιλμ «King Richard». Εκτός όμως από αυτό, η Ακαδημία αντιμετώπιζε σφοδρές αντιδράσεις και πριν την τελετή κι αυτό λόγω των οκτώ κατηγοριών που «έκοψε» από τη ζωντανή μετάδοση. 

Με πληροφορίες από το Variety 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή