Λουκασένκο: Καλεί σε ένωση ενάντια στη Δύση υπό την ηγεσία της Ρωσίας

Λουκασένκο: Καλεί σε ένωση ενάντια στη Δύση υπό την ηγεσία της Ρωσίας

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο κάλεσε τους ηγέτες της Αρμενίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν να ενωθούν ενάντια στη Δύση υπό την ηγεσία της Ρωσίας.

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο παρότρυνε σήμερα τα άλλα μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (Collective Security Treaty Organisation – CSTO) του οποίου ηγείται η Ρωσία, να παραμείνουν ενωμένα και κατηγόρησε την Δύση ότι ευελπιστεί να παρατείνει την σύγκρουση στην Ουκρανία επιδιώκοντας να αποδυναμώσει την Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ο Λουκασένκο, απευθυνόμενος στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας που λαμβάνει χώρα στη Μόσχα, δήλωσε ότι «οι διαβολεμένες κυρώσεις» κατά της χώρας του και της Ρωσίας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν ο CSTO  μιλούσε με μια φωνή.

«Χωρίς ένα ενωμένο μέτωπο, η Δύση θα εντείνει την πίεση στον μετασοβιετικό χώρο» δήλωσε ο Λουκασένκο σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, απευθυνόμενος στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στους ηγέτες της Αρμενίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν και του Τατζικιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή