ΗΠΑ: Προκριματικές εκλογές στην Πενσιλβάνια σήμερα – Υποψήφιος για τη Γερουσία ο Μεχμέτ Οζ

ΗΠΑ: Προκριματικές εκλογές στην Πενσιλβάνια σήμερα – Υποψήφιος για τη Γερουσία ο Μεχμέτ Οζ

Από το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα στην Πενσιλβάνια αναμένεται να κριθεί ποιος θα πάρει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για μια θέση στη Γερουσία. Κρίσιμης σημασίας η υποψηφιότητα του τηλεαστέρα Μεχμέτ Οζ που δηλώνει φίλος του Ερντογάν.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το αποτέλεσμα των προκριματικών εκλογών που διεξάγονται σήμερα, 17 Μαΐου, στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ αναμένεται να κριθεί το ποιος θα πάρει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για μια θέση στη Γερουσία εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Υπό άλλες συνθήκες, αυτές οι προκριματικές κάλπες ίσως να μην είχαν «ελληνικό» ενδιαφέρον. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, το ενδιαφέρον απορρέει από την υποψηφιότητα του Αμερικανο-τούρκου (έχει διπλή υπηκοότητα) τηλεαστέρα – τηλεοπτικού ιατρού Μεχμέτ Οζ.

Ο Μεχμέτ Οζ, που σε λίγες ημέρες γίνεται 62 ετών, διεκδικεί μια θέση στη Γερουσία με το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο ίδιος εμφανίζεται μάλιστα να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι των άλλων υποψηφίων για το χρίσμα της παράταξης.

Εάν όντως καταφέρει να επικρατήσει σήμερα, θα είναι εκείνος που θα διεκδικήσει την έδρα της Γερουσίας ενάντια τον υποψήφιο των Δημοκρατικών στις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Το «πρόβλημα» ωστόσο με τον Μεχμέτ Οζ είναι, όπως καταγγέλλεται, πως εκείνος διατηρεί – ως τουρκικής καταγωγής ο ίδιος – στενότατους δεσμούς με το περιβάλλον του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς και με το τουρκικό λόμπι των ΗΠΑ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή