75ο Φεστιβάλ Καννών: Δορυφορική ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Κρουαζέτ

75ο Φεστιβάλ Καννών: Δορυφορική ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην Κρουαζέτ

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας «εμφανίστηκε» εξ αποστάσεως στην γεμάτη αίθουσα του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της Τελετής Έναρξης

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έφτασε η μέρα που το 75ο Φεστιβάλ των Καννών άνοιξε τις πόρτες του για την Τελετή Έναρξης.

Αφού είδαμε τις εντυπωσιακές παρουσίες στο κόκκινο χαλί, αλλά και αφού σε μια κατάμεστη αίθουσα ο ηθοποιός Φόρεστ Γουίτακερ τιμήθηκε με Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο, στις οθόνες εμφανίστηκε με δορυφορική σύνδεση ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι. 

Ο Ζελένσκι, που είναι επίσης και ηθοποιός, κατά την διάρκεια της ομιλίας του απηύθυνε τον λόγο του σε πολλά Κοινοβούλια του κόσμου κάνοντας έκκληση για υποστήριξη της χώρας του ώστε να μπορέσει να αντικρούσει την ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter, ο Ζελένσκι κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε σε ταινίες όπως το «Ο Μεγάλος Δικτάτορας» του Τσάρλι Τσάπλιν, μία ταινία στην οποία ο κωμικός υποδύεται έναν χαρακτήρα που εμφανώς στηρίζεται στον Αδόλφο Χίτλερ, αλλά και το «Αποκάλυψη Τώρα!», την ταινία με την οποία ο Φράνσις Φορντ Κόπολα αποτύπωσε όπως λίγοι τον πόλεμο του Βιετνάμ. 

 

Με πληροφορίες από τους New York Times. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή