Netflix: Τα μειωμένα έσοδα έφεραν απολύσεις – Περίπου 150 υπάλληλοι αποχώρησαν

Netflix: Τα μειωμένα έσοδα έφεραν απολύσεις – Περίπου 150 υπάλληλοι αποχώρησαν

Το Netflix έχει απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους μέσα σε μια χρονιά που μέχρι στιγμής έχει δει μείωση των συνδρομητών καθώς και πτώση της απόδοσης των μετοχών

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Netflix έχει απολύσει περίπου 150 υπαλλήλους μέσα σε μια χρονιά που μέχρι στιγμής έχει δει μείωση των συνδρομητών καθώς και πτώση της απόδοσης των μετοχών, σύμφωνα με τον ιστότοπο IndieWire.

Η δημοφιλής πλατφόρμα streaming έχασε συνδρομητές επί πληρωμή σε παγκόσμιο επίπεδο το πρώτο τρίμηνο του 2022 και προβλέπει απώλεια 2 εκατομμυρίων ακόμη χρηστών πριν τον Ιούνιο του 2022. Οι νέες απολύσεις επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους υπαλλήλους με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία έχει συνολικά 11.000 υπαλλήλους και στις 28 Απριλίου απέλυσε και το προσωπικό του εκδοτικού του τμήματος το οποίο αποτελούνταν από τουλάχιστον 10 άτομα πλήρους απασχόλησης.

«Όπως εξηγήσαμε σχετικά με τα κέρδη, η επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων μας σημαίνει ότι πρέπει επίσης να επιβραδύνουμε την αύξηση του κόστους μας ως εταιρεία», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο IndieWire. «Δυστυχώς, αφήνουμε περίπου 150 υπαλλήλους να φύγουν σήμερα, κυρίως με έδρα τις ΗΠΑ. Αυτές οι αλλαγές βασίζονται κυρίως στις επιχειρηματικές ανάγκες και όχι στις ατομικές επιδόσεις, γεγονός που τις καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες καθώς κανείς από εμάς δεν θέλει να πει αντίο σε τόσο σπουδαίους συναδέλφους. Εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή την πολύ δύσκολη μετάβαση».

Η εταιρεία παρακολουθεί στενά την αύξηση του κόστους της, αλλά μια πηγή του Netflix δηλώνει στο IndieWire ότι η εταιρεία εξακολουθεί να σχεδιάζει να δαπανήσει 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο (συνολικά) το 2022. Η προηγούμενη τριμηνιαία έκθεση ανέφερε ότι η αύξηση των εσόδων του Netflix έχει «επιβραδυνθεί σημαντικά» στις αρχές του 2022.

Αυτό το χρονικό διάστημα, το Netflix βρίσκεται στη μέση μιας συνεχιζόμενης αγωγής μετόχων με ισχυρισμούς ότι η streaming υπηρεσία παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με την απώλεια συνδρομητών, με αποτέλεσμα η μετοχή της (NFLX) να «βυθιστεί» κατά περίπου 25 τοις εκατό – ή περίπου 85 δολ. – ανά μετοχή μετά την ανακοίνωση του πρώτου τριμήνου τον περασμένο μήνα.

Επιπλέον, οι επενδυτές επιβεβαίωσαν ότι για τα επόμενα δύο χρόνια, το Netflix θα «αποσύρει μέρος της αύξησης των δαπανών τόσο σε περιεχόμενο όσο και σε δαπάνες μη περιεχομένου», σύμφωνα με τον CFO του Netflix, Σπένς Νιούμαν. «Προσπαθούμε να είμαστε έξυπνοι σχετικά με αυτό και συνετοί όσον αφορά την απόσυρση μέρους αυτής της αύξησης των δαπανών για να αντικατοπτρίζουμε την πραγματικότητα της αύξησης των εσόδων της επιχείρησης».

Με πληροφορίες από το IndieWire 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή