ΗΠΑ – προκριματικές εκλογές: Ανάμεικτα αποτελέσματα για τους εκλεκτούς του Τραμπ – Θρίλερ στην Πενσιλβάνια

ΗΠΑ – προκριματικές εκλογές: Ανάμεικτα αποτελέσματα για τους εκλεκτούς του Τραμπ – Θρίλερ στην Πενσιλβάνια

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες στις 17 Μαΐου σε μια σειρά από Πολιτείες, για να εκλέξουν τους υποψηφίους που πρόκειται αναμετρηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο, με Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους, για τις θέσεις σε Βουλή και Γερουσία. Ανάμεικτα αποτελέσματα για τους εκλεκτούς του Τραμπ. Θρίλερ στην Πενσιλβάνια με τον τουρκικής καταγωγής Μεχμέτ Οζ.   

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες στις 17 Μαΐου σε μια σειρά από Πολιτείες, για να εκλέξουν τους υποψηφίους που πρόκειται αναμετρηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο, με τις παρατάξεις των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, για τις θέσεις σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία.   

Από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών του ερχόμενου Νοεμβρίου πρόκειται να κριθούν οι πλειοψηφίες στα δύο σώματα του Κογκρέσου: συγκεκριμένα όλες οι θέσεις (και οι 435) στη Βουλή των Αντιπροσώπων και 35 από τις συνολικά 100 θέσεις στη Γερουσία.

Από τα αποτελέσματα των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών που ήδη διεξάγονται, κρίνονται τα ονόματα εκείνων που θα πάρουν το χρίσμα των δύο παρατάξεων για να δώσουν τη μάχη του Νοεμβρίου ενάντια στους υποψηφίους του αντιπάλου.

Τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογικών αναμετρήσεων ερμηνεύονται όμως, παράλληλα, και ως ενδεικτικά των τάσεων που κυριαρχούν στο εσωτερικό κάθε παράταξης επηρεάζοντας το γενικότερο πολιτικό σκηνικό.

Η Washington Post διαπιστώνει, για παράδειγμα, αξιολογώντας τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, πως οι υποψήφιοι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος που είχαν την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ δεν τα πήγαν τόσο καλά όσο θα επιθυμούσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, πράγμα που ενδεχομένως να φανερώνει και μια τάση φθοράς για τον ίδιο και την επιρροή του εντός της ρεπουμπλικανικής παράταξης.

Ενδεικτικό: το θρίλερ που βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη στην Πενσιλβάνια για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για μια θέση στη Γερουσία, με τον τουρκικής καταγωγής (και τουρκικής υπηκοότητας, καθώς διατηρεί διπλή υπηκοότητα) εκλεκτό του Τραμπ, Μεχμέτ Οζ, να έχει πολύ μικρό προβάδισμα έναντι του Ντέιβ ΜακΚόρμπικ (31,3% έναντι 31,1%, με καταμετρημένο περίπου το 95% των ψήφων) και τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα πάει σε επανακαταμέτρηση.

Με πληροφορίες από Washington Post  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή