ΗΠΑ: Ήττα του εκλεκτού του Τραμπ

ΗΠΑ: Ήττα του εκλεκτού του Τραμπ

Ο Μάντισον Κόθορν, υποψήφιος στη Βόρεια Καρολίνα, ενεπλάκη σε σκάνδαλα

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ανεπαρκής αποδείχθηκε η στήριξη του τέως προέδρου Τραμπ στο νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τον 26χρονο Μάντισον Κόθορν, ο οποίος ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικανών στη Βόρεια Καρολίνα, ύστερα από σειρά «ατοπημάτων».

Εκκληση της τελευταίας στιγμής από τον Τραμπ για προσφορά «δεύτερης ευκαιρίας» στον Κόθορν δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει την ήττα. Ο Κόθορν, που είναι ανάπηρος, έκανε πρόσφατα λόγο για «όργια με κοκαΐνη» με τη συμμετοχή ανώτατων στελεχών του κόμματος, συνελήφθη δύο φορές μεταφέροντας γεμάτο όπλο σε αεροδρόμιο και αποκάλεσε «νταή» τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι. Ο Κόθορν θεωρείτο ανερχόμενο άστρο του κόμματος, έχοντας ασπασθεί τις πλέον ακραίες ιδεολογικές θέσεις, τις οποίες πρεσβεύει ο τέως πρόεδρος Τραμπ.

Την ίδια στιγμή, το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ως υποψήφιος κυβερνήτης της Πενσιλβάνια εξασφάλισε ο ακροδεξιός Νταγκ Μαστριάνο, που αναδείχθηκε σε χρήσιμο σύμμαχο του Τραμπ στην αποτυχημένη προσπάθεια του τελευταίου να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Πενσιλβάνια. Ενδεχόμενη νίκη του Μαστριάνο στις εκλογές του Νοεμβρίου θα του επιτρέψει να διορίσει φιλικό του υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος είναι αρμόδιος για την εκλογική διαδικασία. Ο Μαστριάνο έχει προειδοποιήσει ότι θα ακυρώσει τους υπάρχοντες εκλογικούς καταλόγους, υποχρεώνοντας τους ψηφοφόρους να εγγραφούν εκ νέου. Το μήνυμα του Μαστριάνο συνδύαζε τον χριστιανικό εθνικισμό με την άρνηση αποδοχής του αποτελέσματος υπέρ του Μπάιντεν και την απόρριψη των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης της COVID.

Tο χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ως υποψήφιος κυβερνήτης της Πενσιλβάνια εξασφάλισε ο ακροδεξιός Νταγκ Μαστριάνο.

Στο νήμα αναμενόταν να κριθεί η προκριματική διαδικασία στην Πενσιλβάνια για την επιλογή του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία, με τον εκλεκτό του Τραμπ, δρα Μεχμέτ Οζ, να προηγείται με χίλιες ψήφους του εσωκομματικού αντιπάλου του. Ο Τουρκοαμερικανός δρ Οζ, γνωστός για τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές, απέκτησε τη φήμη του με τον ίδιο τρόπο όπως και ο Τραμπ, μέσω εμφανίσεων στην τηλεόραση. Τρίτη στην κατάταξη της κάλπης βρίσκεται η ακροδεξιά Αφροαμερικανή υποψήφια Κάθι Μπαρνέτ, με κεντρική πλατφόρμα την καθολική και χωρίς όρους απαγόρευση της άμβλωσης.

Τις προκριματικές εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη Ρεπουμπλικανού υποψηφίου της Βόρειας Καρολίνας για τη Γερουσία κέρδισε ο υποστηριζόμενος από τον Τραμπ, Τεντ Μπαντ. Μιλώντας μετά τη νίκη του στην πόλη του Ασβιλ, ο Μπαντ είπε ότι η στήριξη του Τραμπ «υπήρξε καθοριστικής σημασίας», καθώς απέναντί του βρίσκονταν 13 υποψήφιοι για το χρίσμα του κόμματος.

Ο Ουόκερ στην Τζόρτζια

Επόμενος σταθμός, οι προκριματικές του κόμματος στην Τζόρτζια στις 24 Μαΐου, στις οποίες ο Τραμπ στηρίζει τον Αφροαμερικανό πρώην παίκτη του αμερικανικού φούτμπολ Χέρσελ Ουόκερ. Ο πρώην αστέρας των γηπέδων έχει κατηγορηθεί από την πρώην σύζυγό του για κακοποίηση, ενώ οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι σχεδιάζουν την προβολή τηλεοπτικών διαφημίσεων υποστηρίζοντας ότι ο Ουόκερ δεν είναι ικανός να αναλάβει θέσεις ευθύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή