«Μεγάλο λάθος» – Ο σχεδιαστής του εμβληματικού φορέματος της Μέριλιν Μονρόε που επέλεξε η Καρντάσιαν

«Μεγάλο λάθος» – Ο σχεδιαστής του εμβληματικού φορέματος της Μέριλιν Μονρόε που επέλεξε η Καρντάσιαν

Όταν η Κιμ Καρντάσιαν αποφάσισε να φορέσει στο φετινό Met Gala το εμβληματικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε από τα γενέθλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Φ. Κένεντι το 1962, αντιμετώπισε έντονη κριτική για την επιλογή ενός τόσο ιστορικά σημαντικού ενδύματος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν η Κιμ Καρντάσιαν αποφάσισε να φορέσει στο φετινό Met Gala το εμβληματικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε από τα γενέθλια του προέδρου των ΗΠΑ Τζ. Φ. Κένεντι το 1962, αντιμετώπισε έντονη κριτική για την επιλογή ενός τόσο ιστορικά σημαντικού ενδύματος. 

Αλλά καμία κριτική δεν ήταν τόσο αυστηρή όσο αυτή του Μπομπ Μάκι, ενός εκ των σχεδιαστών του φορέματος. 

Ο Μάκι είναι ο θρυλικός σχεδιαστής κοστουμιού, υπεύθυνος για το αρχικό σκίτσο του φορέματος από το 1962 όταν ήταν μόλις 23 ετών. Επιπλέον, εργαζόταν ως βοηθός στον σχεδιαστή μόδας Ζαν Λουί ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία του ρούχου από ύφασμα «silk soufflé» το οποίο έδινε στο φόρεμα την ψευδαίσθηση του γυμνού. 

Σε ερώτηση για το αν η απόφαση της σταρ των ριάλιτι να επαναφέρει μια από τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες στο κόκκινο χαλί, ο Μάκι είπε στον ιστότοπο Entertainment Weekly: «Πίστεψα ότι ήταν ένα μεγάλο λάθος. Η Μέριλιν ήταν μια θεά. Μια τρελή θεά, αλλά θεά. Ήταν υπέροχη. Το φόρεμα ήταν σχεδιασμένο για εκείνη. Κανένας άλλος δεν θα πρέπει το φορέσει». 

Στην πραματικότητα, το φόρεμα δεν είχε σχεδιαστεί για την Μονρόε, αλλά βάφτηκε ώστε να ταιριάζει με το χρώμα του δέρματός της και ράφτηκε πάνω στις αναλογίες του σώματός της πριν τη διάσημη εμφάνισή της στα γενέθλια του Κένεντι στο Madison Square Garden όπου τραγούδησε το «Happy Birthday, Mr. President». 

Οι σκέψεις του Μάκι αντηχούν κάποιους ιστορικούς που ισχυρίστηκαν ότι και μόνο η κίνηση της Καρντάσιαν να φορέσει το ρούχο στο σώμα της, ήταν αρκετή ώστε να προκαλέσει ζημιά στη μελλοντική διατήρηση και δομική ακεραιότητα. 

Με πληροφορίες από το Vanity Fair 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή