Μακρόν προς Ε.Ε.: Ζητεί «γρήγορη απόφαση» για το αίτημα ένταξης της Μολδαβίας

Μακρόν προς Ε.Ε.: Ζητεί «γρήγορη απόφαση» για το αίτημα ένταξης της Μολδαβίας

Ο Μακρόν δήλωσε ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επέκτασης των συγκρούσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σε γειτονικές χώρες

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι επιθυμεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκφράσει «σύντομα» τη γνώμη της για το αίτημα της Μολδαβίας να ενταχθεί στο μπλοκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τη Μολδαβή πρόεδρο Μάια Σαντού στο Παρίσι.

Ο Μακρόν πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εξαλειφθεί ο κίνδυνος της επέκτασης των συγκρούσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σε γειτονικές χώρες.

Σημειώνεται ότι έχουν ενταθεί οι ανησυχίες για επέκταση των συγκρούσεων στη Μολδαβία, αφότου φιλορώσοι αυτονομιστές στην Υπερδνειστερία κατηγόρησαν το Κίεβο για πυροβολισμούς, εκρήξεις και συνοριακές παραβιάσεις από drone.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Μολδαβίας, Νίτσου Ποπέσκου, δήλωσε στο Reuters ότι υπάρχουν εσωτερικοί παράγοντες στην προσπάθεια των φιλορώσων αυτονομιστών να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στην περιοχή και να αυξήσουν τις εντάσεις, καθώς η χώρα του προχωρά προς την κατεύθυνση της ένταξης στην ΕΕ.

Πηγή: Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή