Τσελίκ για ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: «Ντροπιαστικό να εκλιπαρείτε σε ξένα κοινοβούλια»

Τσελίκ για ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο: «Ντροπιαστικό να εκλιπαρείτε σε ξένα κοινοβούλια»

«Εσείς συνέχεια μιλάτε για υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά, Εσείς με ποιο δικαίωμα στρατιωτικοποιείτε τα νησιά που θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα;» δήλωσε ο Τσελίκ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα πρόκληση κατά της Ελλάδας σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, προέβη η τουρκική πλευρά, με τον εκπρόσωπο του κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναφέρει ότι «δεν είναι και πολύ σωστό να χειροκροτούν στο Κογκρέσο όταν ο ένας σύμμαχος του ΝΑΤΟ κατηγορεί έναν άλλον».

«Το λέω για την Ελλάδα, είναι ντροπιαστικό να εκλιπαρείτε σε ξένα κοινοβούλια για να μην δοθούν όπλα στην Τουρκία, αυτό δεν μπορεί να κριθεί πουθενά ως μια αξιοσέβαστη ενέργεια», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Εσείς συνέχεια μιλάτε για υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά, Ωραία εσείς με ποιο δικαίωμα στρατιωτικοποιείτε τα νησιά τα οποία θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα;» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «αυτό που εσείς λέτε υπερπτήσεις είναι η απάντηση που δίνει η Τουρκική Αεοπορία στις παραβιάσεις της Αεροπορίας σας. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε παρανομία».

Ο ίδιος ανέφερε ότι «οι προσπάθειες των Ελλήνων να προβούν σε ενέργειες για λόμπι όπως και η στρατηγική του να εκλιπαρούν άλλα κοινοβούλια για κάτι δικό τους, δεν θα οδηγήσουν πουθενά».

«Δεν θα λύσουν τα προβλήματα τους έτσι. Με την Τουρκία θα κάτσουν στο τραπέζι, με την Τουρκία θα λύσουν τις υποθέσεις τους. Έτσι έγινε και στο παρελθόν. Δεν έχει καμία σημασία, ας τους χειροκροτήσουν και όλα τα κοινοβούλια του κόσμου, δεν έχει καμία αξία», ανέφερε ο Τσελίκ.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή