Πρόεδρος «κοινοβουλίου» Κριμαίας: Η λέξη Ουκρανία είναι ξένη, πρέπει να εξαλειφθεί

Πρόεδρος «κοινοβουλίου» Κριμαίας: Η λέξη Ουκρανία είναι ξένη, πρέπει να εξαλειφθεί

Αποκαλυπτική των προθέσεων της Μόσχας η συνέντευξη στο TASS του ηγέτη των εκεί ρωσόφιλων

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ακραία εθνικιστική ρητορική ο πρόεδρος του λεγόμενου κοινοβουλίου της Κριμαίας, που από το 2014 έχει παρανόμως αποσπάσει η Ρωσία από την Ουκρανία, δηλώνει ότι σκοπός της Ρωσίας είναι να καταστραφεί το «ναζιστικό» κράτος της Ουκρανίας, ενώ η ίδια η λέξη Ουκρανία είναι ξένη, εισήχθη από τους Πολωνούς στη ρωσική ιστορία και πρέπει να παύσει να υπάρχει.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Βλαντίμιρ Κονσταντίνοφ αναδεικνύει τις μύχιες επιθυμίες του ρωσικού εθνικισμού, κάνοντας λόγο για την Αζοφική ως «ρωσική λίμνη» πλέον, μετά και την κατάληψη της Μαριούπολης, ενώ καλεί τους (ρωσόφιλους) κατοίκους όχι μόνο της κατειλημμένης από τους Ρώσους Χερσώνας αλλά και εκείνους της ελεύθερης Ζαπορίζια να αυτοοργανωθούν και να ετοιμαστούν για ένταξη στην αγκαλιά της Ρωσίας, όπως ακριβώς έκανε η Κριμαία.

Τονίζει μάλιστα ότι ενώ η Κριμαία είναι πολύ πιο πολύτιμη από τουριστικής και εμπορικής απόψεως, ελέγχοντας τον Εύξεινο Πόντο, η Χερσώνα και η Ζαπορίζια έχουν πάνω από διπλάσιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, κάτι που τις καθιστά βιώσιμες και δυνάμει πλούσιες, αρκεί να αποτινάξουν για πάντα τον ουκρανικό ζυγό, όπως αναφέρει.

Το παραλήρημά του όμως φθάνει στο αποκορύφωμά του όταν δηλώνει ευθαρσώς ότι «το κύριο αποτέλεσμα θα έρθει μετά την ολοκλήρωση της ειδικής επιχείρησης, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η καταστροφή του ναζιστικού κράτους της Ουκρανίας. Γνώμη μου είναι ότι αυτό το όνομα πρέπει να εξαφανιστεί, τελείωσε με δολοφονίες ανθρώπων, με εγκληματική ιδεολογία, χρεοκόπησε με την πλήρη έννοια της λέξης. Η ίδια η λέξη “Ουκρανία” είναι ξένη, εισήχθη από τους Πολωνούς στη ρωσική ιστορία μας και πρέπει να εξαλειφθεί».

Πηγή: TASS

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή