Ισραήλ: Με 60 έδρες ξανά η συγκυβέρνηση έπειτα από την ανάκληση της παραίτησης βουλευτού

Ισραήλ: Με 60 έδρες ξανά η συγκυβέρνηση έπειτα από την ανάκληση της παραίτησης βουλευτού

Η βουλευτής της συγκυβέρνησης Ρινάουι Ζοαμπί, που είχε παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα, ανακάλεσε τελικώς την απόφασή της και επέστρεψε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το οποίο έχει ξανά 60 έδρες σε σύνολο 120 στην Κσενέτ.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η – προερχόμενη από το αριστερό κόμμα Meretz – βουλευτής της συγκυβέρνησης Ρινάουι Ζοαμπί, που είχε παραιτηθεί την περασμένη εβδομάδα, ανακάλεσε τελικώς την απόφασή της και επέστρεψε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, το οποίο έχει ξανά 60 έδρες σε σύνολο 120 στην Κσενέτ.  

Η 49χρονη βουλευτής είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι αποχωρεί, καταγγέλλοντας την πολιτική της ισραηλινής κυβέρνησης απέναντι στους Άραβες πολίτες του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, χαιρέτισε την επιστροφή της Ζοαμπί στον κυβερνητικό συνασπισμό. «Βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας και μαζί ξαναρχίζουμε τη δουλειά της κυβέρνησης και του συνασπισμού», έγραψε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ στο Twitter.

Με την παραίτηση της Ζοαμπί, ο ισραηλινός κυβερνητικός συνασπισμός, που αποτελείται από εθνικιστικά, κεντρώα, αριστερά και αραβικά κόμματα, απέμεινε μόνο με 59 έδρες στην 120μελή Κνεσέτ. Είχε προηγηθεί, πριν από έξι εβδομάδες, η παραίτηση και της Ιντίτ Σίλμαν του δεξιού κόμματος Yamina, με αποτέλεσμα ο συνασπισμός να έχει μόνο 60 έδρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή