Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ελλάδα και Τουρκία να αποφεύγουν τη ρητορική που αυξάνει την ένταση

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ελλάδα και Τουρκία να αποφεύγουν τη ρητορική που αυξάνει την ένταση

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ να εργάζονται από κοινού για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Τουρκίας, να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο. Προτρέπουμε τους συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Νεντ Πράις αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, λέγοντας ότι «η (αμερικανική) κυβέρνηση είχε ένα σημαντικό γύρο συναντήσεων με τους (Έλληνες) ομολόγους μας. Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος σύμμαχος και ένας σύμμαχος-κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ. Ομοίως, η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών και ένας σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Θέλουμε να δούμε τους εταίρους μας να συνεργάζονται για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή».

Ανησυχία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία

Τη βαθιά του ανησυχία για ενδεχόμενη νέα στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οποιαδήποτε νέα επίθεση στη βόρεια Συρία θα υπονομεύσει περαιτέρω τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και θα θέσει σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε αναφορικά με τις εξαγγελίες του προέδρου της Τουρκίας για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Πράις πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον ανησυχεί βαθύτατα για το ενδεχόμενο αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας στη βόρεια Συρία και ότι περιμένει πως η Τουρκία – σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ – θα τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019 μετά τη συμφωνία Άγκυρας-Ουάσιγκτον για την εγκαθίδρυση «ζώνης ασφαλείας» στη Συρία.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή