Ο Μπάιντεν δεν ακούει τους συμβούλους του

Ο Μπάιντεν δεν ακούει τους συμβούλους του

Ισως τελικά ο πρόεδρος Μπάιντεν να αποκλίνει από το «σενάριο» των γραμμένων από συμβούλους ομιλιών του γιατί δεν συμφωνεί με όσα διαβάζει.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισως τελικά ο πρόεδρος Μπάιντεν να αποκλίνει από το «σενάριο» των γραμμένων από συμβούλους ομιλιών του γιατί δεν συμφωνεί με όσα διαβάζει. Οι εκτός σεναρίου δηλώσεις έχουν καταστεί μόνιμο γνώρισμα των προεδρικών παρεμβάσεων, όπως διαπιστώθηκε πάλι τη Δευτέρα, όταν ο Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προστατεύσουν στρατιωτικά την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής επίθεσης.

Κάθε φορά που ο πρόεδρος λέει όσα σκέφτεται, «ομάδα κρούσης» του Λευκού Οίκου προσποιείται ότι ο Μπάιντεν δεν είπε ακριβώς αυτό και ότι η δήλωσή του δεν σημαίνει αλλαγή πολιτικής. Από τη μεριά του ο Μπάιντεν συνεχίζει να κάνει ακριβώς αυτό, χωρίς να απολογείται. Τον Μάρτιο αποκάλεσε τον Πούτιν «εγκληματία πολέμου», με τους συμβούλους του να υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος εξέφραζε προσωπική άποψη και όχι δικαστική απόφαση. Λίγες ημέρες αργότερα είπε ότι ο Πούτιν δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία (μια απλή παρατήρηση και όχι έκκληση για καθεστωτική αλλαγή, σύμφωνα με τους συμβούλους).

Η τάση του προς τα λεκτικά ατοπήματα είναι γνωστή: όταν ήταν γερουσιαστής αποκαλείτο «μηχανή γκάφας» από τους συναδέλφους του.

Η τάση του Μπάιντεν προς τα λεκτικά ατοπήματα είναι γνωστή, με τον τότε γερουσιαστή να αποκαλείται «μηχανή γκάφας» από τους συναδέλφους του. Παρότι ο σημερινός πρόεδρος έχει αποφύγει σημαντικές γκάφες, συνεχίζει να μιλάει με πρωτόγνωρη για πολιτικό άνδρα ειλικρίνεια. «Γκάφα είναι όταν ένας πολιτικός λέει την αλήθεια, την οποία όφειλε να κρύψει», είχε γράψει παλαιός Αμερικανός αρθρογράφος.

Ακόμη, όμως, και πολιτικά στελέχη στην Ουάσιγκτον, που εκτιμούν ότι ο Μπάιντεν έχει αποκαταστήσει το τρωθέν κύρος και τη διπλωματική αξιοπιστία του Λευκού Οίκου ύστερα από μία τετραετία υπό τον Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζουν την ανησυχία τους για το πόσο ξεκομμένοι μοιάζουν οι σύμβουλοι του προέδρου από τον ίδιο, με κάποιους να κατηγορούν τους προεδρικούς συμβούλους για σαμποτάζ του πολιτικού τους προϊσταμένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή