Πόλεμος στην Ουκρανία: Παζάρι Πούτιν με τις κυρώσεις – Μόνο με άρση θα βοηθήσω στην επίλυση της επισιτιστικής κρίσης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παζάρι Πούτιν με τις κυρώσεις – Μόνο με άρση θα βοηθήσω στην επίλυση της επισιτιστικής κρίσης

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι ότι είναι έτοιμος να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης αλλά μόνο εάν η Δύση άρει τις κυρώσεις της.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και ζήτησε από τη Δύση να άρει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας εάν θέλει η Μόσχα να βοηθήσει στην εκτόνωση της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να συμβάλει σημαντικά στην υπέρβαση της επισιτιστικής κρίσης μέσω της εξαγωγής σιτηρών και λιπασμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα αρθούν οι πολιτικά υποκινούμενοι περιορισμοί από τη Δύση», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση. Διαμήνυσε στον κ. Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις αδιάλειπτες προμήθειες φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο απέρριψε τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι η Ρωσία έχει μπλοκάρει τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία και κατηγόρησε τη Δύση ότι εκείνη είναι που έχει προκαλέσει μια τέτοια κατάσταση επιβάλλοντας κυρώσεις.

«Κατηγορηματικά δεν αποδεχόμαστε αυτές τις κατηγορίες. Αντιθέτως, κατηγορούμε τις δυτικές χώρες για τη λήψη μέτρων που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η Μόσχα κάλεσε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις, οι οποίες, όπως λέει, εμποδίζουν τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μεταξύ εκείνων που έχουν κατηγορήσει τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί τις εξαγωγές τροφίμων ως όπλο, ενώ το Κίεβο έχει πει ότι η Ρωσία έχει κλέψει εκατοντάδες χιλιάδες τόνους σιτηρών σε περιοχές που έχουν καταλάβει οι δυνάμεις της.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή