«Κρεμάστε τον Πενς!» με έγκριση Τραμπ

«Κρεμάστε τον Πενς!» με έγκριση Τραμπ

Αφορά το σύνθημα των διαδηλωτών έξω από το Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το σύνθημα «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς!» που ακουγόταν από οπαδούς του Τραμπ κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 είχε εγκριθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την κατάθεση του πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μαρκ Μέντοουζ, ενώπιον της επιτροπής έρευνας του Κογκρέσου.

Η πρώην βοηθός του Μέντοουζ, Κάσιντι Χάτσινσον, κατέθεσε ότι ο Τραμπ είχε παραπονεθεί για την απόφαση του Πενς να αναζητήσει καταφύγιο από τους διαδηλωτές, αντί να τους υποδεχθεί ως απελευθερωτές, όπως επιθυμούσε ο Τραμπ. Από τη μεριά του, ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Τέιλορ Μπούντοβιτς, είπε ότι «ασαφείς διαρροές από την ιδεολογικά στρατευμένη επιτροπή αποτελούν ένα ακόμη σκέλος της εκστρατείας των Δημοκρατικών για συκοφάντηση. Οι Δημοκρατικοί έχουν να προσφέρουν μόνο ένα πράγμα: το ψεύδος».

Σε εκδήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο λίγες ώρες πριν από την εισβολή, ο Τραμπ είπε μιλώντας στο πλήθος απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρό του: «Μάικ Πενς, ελπίζω να υψώσεις το ανάστημά σου για το καλό του συντάγματος και της χώρας μας». Μετά τις δηλώσεις του Πενς ότι δεν έχει αρμοδιότητα να απορρίψει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ο Μάικ Πενς δεν είχε το θάρρος να κάνει όσα έπρεπε για να διαφυλάξει το Εθνος και το Σύνταγμα και να επιτρέψει στις Πολιτείες να διορθώσουν τα εσφαλμένα εκλογικά στοιχεία και να μην καταθέσουν τα ψευδή, προϊόντα νοθείας, αποτελέσματα. Οι ΗΠΑ απαιτούν την αλήθεια!» Εικόνες από την εισβολή στο Καπιτώλιο δείχνουν οπαδό του Τραμπ να διαβάζει το παραπάνω μήνυμα με τηλεβόα στο εξαγριωμένο πλήθος, ενώ ομάδα από αυτούς εισχωρεί στο κτίριο του Κογκρέσου φωνάζοντας το σύνθημα: «Κρεμάστε τον Μάικ Πενς!».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή