Ευλογιά των πιθήκων: Δώδεκα τα κρούσματα στην Ιταλία

Ευλογιά των πιθήκων: Δώδεκα τα κρούσματα στην Ιταλία

Αρκετά ακόμη κρούσματα της ασθένειας έχουν καταγραφεί πρόσφατα σε χώρες εκτός της Αφρικής, όπου έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί οι περισσότερες μολύνσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας δήλωσε σήμερα ότι τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 12, ενώ ένα περιστατικό βρίσκεται υπό έρευνα. 

Αρκετά ακόμη κρούσματα της ασθένειας έχουν καταγραφεί πρόσφατα σε χώρες εκτός της Αφρικής, όπου έχουν μέχρι σήμερα εντοπιστεί οι περισσότερες μολύνσεις.

Σημειώνεται ότι ανώτερη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε ότι θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα η αναχαίτιση της ευλογιάς των πιθήκων στις χώρες στις οποίες δεν είναι ενδημική και διευκρίνισε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν αναληφθεί γρήγορα δράση.

«Πιστεύουμε πως, αν πάρουμε τα σωστά μέτρα τώρα, μπορούμε να την αναχαιτίσουμε εύκολα», δήλωσε η Σιλβί Μπριάν, διευθύντρια του ΠΟΥ αρμόδια για την ετοιμότητα έναντι του κινδύνου από τις μολυσματικές νόσους, στη διάρκεια τεχνικής ενημέρωσης των κρατών μελών κατά την ετήσια συνέλευση του εν λόγω οργανισμού του ΟΗΕ για την υγεία.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή