Κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ κάνουν «απόβαση» στην Αφρική

Κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ κάνουν «απόβαση» στην Αφρική

Τεχνολογικοί κολοσσοί των ΗΠΑ «τρέχουν», πλέον, μεγάλα έργα στην Αφρική. Κινήσεις από Google, META, Microsoft και Amazon.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας της Σίλικον Βάλεϊ τείνουν να εστιάζουν το μεγαλύτερο μέρος της επιχειρηματικής προσοχής στους τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου κερδίζουν άλλωστε και τα περισσότερα χρήματα. Ωστόσο πλέον, έχουν αρχίσει παράλληλα να στρέφουν ολοένα πιο έντονα το βλέμμα τους και στην Αφρική, όπως σημειώνει σε άρθρο του το αμερικανικό Quartz.

Η πλατφόρμα Prime Video της Amazon έχει, για παράδειγμα, «βάλει στο μάτι» την κινηματογραφική αγοράς της Νιγηρίας, που είναι και η μεγαλύτερη της Αφρικής (εάν η Ινδία έχει το Bollywood, η Νιγηρία έχει το επονομαζόμενο Nollywood).

Η Microsoft, από την άλλη πλευρά, έχει εγκαινιάσει το τελευταίο διάστημα τα δικά της – κόστους δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων – κέντρα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας στην Κένυα καθώς και στη Νιγηρία.

Κυκλώνουν με καλώδια την ήπειρο 

Όσο για την Google, εκείνη επί του παρόντος «απλώνει» υποθαλάσσια καλώδια δικτύων για παροχή πρόσβασης στο internet (subsea internet cable) τα οποία ξεκινούν από την Πορτογαλία με την προοπτική να φτάσουν στη Νότια Αφρική, αφού προηγουμένως περάσουν από Τόγκο, Νιγηρία και Ναμίμπια. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογα σχέδια, πέρι εγκατάστασης υποθαλάσσιων καλωδίων internet γύρω από την Αφρική έχει ανακοινώσει και το FacebookMeta.

Με πληροφορίες από Quartz    

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή