Βρετανία: Όλα έτοιμα για την παρέλαση προς τιμήν της βασίλισσας – Χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες άλογα επί ποδός

Βρετανία: Όλα έτοιμα για την παρέλαση προς τιμήν της βασίλισσας – Χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες άλογα επί ποδός

Συνολικά 1.500 στρατιώτες, 350 άλογα και 7.000 επισκέπτες πήραν μέρος, υπό την «ηγεσία» του πρίγκιπα Ουίλιαμ, στην πρόβα για την παρέλαση που πρόκειται να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 1.500 στρατιώτες, 350 άλογα και 7.000 επισκέπτες πήραν μέρος στην… πρόβα που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαΐου στο Λονδίνο, μια πρόβα για την παρέλαση που πρόκειται να λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, 2 Ιουνίου, προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία φέτος γιορτάζει τη συμπλήρωση 70 ετών στον βρετανικό θρόνο.  

Βρετανία: Όλα έτοιμα για την παρέλαση προς τιμήν της βασίλισσας – Χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες άλογα επί ποδός-1
REUTERS/Peter Nicholls

Κεντρική θέση στην εν λόγω 90λεπτη πρόβα είχε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο μεγαλύτερος από τους εγγονούς της βασίλισσας Ελισάβετ, που παρουσιάστηκε έφιππος, πάνω σε ένα μαύρο άλογο το όνομα του οποίου είναι Τζορτζ, να επιθεωρεί τα παραταγμένα στρατεύματα και να χαιρετά στρατιωτικά.

Η παρέλαση (Trooping the Colour) που αναμένεται να πραγματοποιηθεί επισήμως την ερχόμενη Πέμπτη γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο, για τα γενέθλια της βασίλισσας. Ειδικά φέτος ωστόσο, αυτή η εκδήλωση αναμένεται να συνδυαστεί και με τους εορτασμούς για το πλατινένιο ιωβηλαίο: τα 70 χρόνια δηλαδή της βασίλισσας στον θρόνο.  

Τα βρετανικά μίντια διερωτώνται, πάντως, εάν θα είναι η 96χρονη βασίλισσα παρούσα στους εορτασμούς την ερχόμενη Πέμπτη. Εάν απουσιάσει, αυτό θα είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά της μακράς θητείας της στην εξουσία, όπως σημειώνει η Washington Post επικαλούμενη σχετικό άρθρο των Sunday Times.

Βρετανία: Όλα έτοιμα για την παρέλαση προς τιμήν της βασίλισσας – Χιλιάδες στρατιώτες και εκατοντάδες άλογα επί ποδός-2
REUTERS/Peter Nicholls

Με πληροφορίες από Washington Post

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή