Κέβιν Σπέισι: Αναμένεται να ζητηθεί η έκδοσή του στη Βρετανία

Κέβιν Σπέισι: Αναμένεται να ζητηθεί η έκδοσή του στη Βρετανία

Ο 62χρονος Αμερικανός ηθοποιός έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις που φέρονται να έλαβαν χώρα εντός των βρετανικών συνόρων την περίοδο μεταξύ 2005 και 2013.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι βρετανικές Αρχές θέλουν να φέρουν τον Κέβιν Σπέισι στη Μεγάλη Βρετανία, προκειμένου εκείνος να δικαστεί εντός των βρετανικών συνόρων για τις σεξουαλικές επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται.

Βρετανός αξιωματούχος δήλωσε στον Guardian ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ζητήσει την επίσημη έκδοση του ηθοποιού από τις ΗΠΑ εάν εκείνος δεν μεταβεί στη Μεγάλη Βρετανία οικειοθελώς προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη.

Ειδικοί, τους οποίους επικαλείται ο Guardian, υποστηρίζουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο η αμερικανική αστυνομία να σταλεί να εντοπίσει τον Σπέισι και να τον συλλάβει για λογαριασμό των βρετανικών Αρχών.

Σημειώνεται πως ο 62χρονος Αμερικανός ηθοποιός κατηγορείται πως επιτέθηκε σεξουαλικά σε τρεις άνδρες στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο από το 2005 ως το 2013.

Η διαδικασία της ενδεχόμενης έκδοσης του Αμερικανού στη Βρετανία, εάν όντως προωθηθεί, θα μπορούσε πάντως να διαρκέσει μήνες, όπως σημειώνει στο σχετικό δημοσίευμά του ο Guardian. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι αμερικανικές Αρχές θα έπρεπε πρώτα να μελετήσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα τους στείλουν οι Βρετανοί, και εν συνεχεία να αποφασίσουν υπέρ ή κατά της έκδοσης του Σπέισι.

Με πληροφορίες από Guardian 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή