Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτα κρούσματα σε Ουγγαρία και Νορβηγία

Ευλογιά των πιθήκων: Πρώτα κρούσματα σε Ουγγαρία και Νορβηγία

Στην Ουγγαρία, ο ασθενής είναι ένας άνδρας 38 ετών και οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν εάν ταξίδεψε στο εξωτερικό πρόσφατα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ουγγαρία και Νορβηγία επιβεβαίωσαν σήμερα τα πρώτα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων.

Η Ουγγαρία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του ιού, δήλωσε σήμερα η γενική χειρουργός Σεσίλια Μάλερ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.

Ο ασθενής είναι ένας άνδρας 38 ετών και οι υγειονομικές αρχές εξακολουθούν να ερευνούν εάν ταξίδεψε στο εξωτερικό πρόσφατα, είπε.

Στην Νορβηγία το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (FHI) ανακοίνωσε πως εντόπισε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα.

Ο ασθενής είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό και το κρούσμα συνδέεται με το συνεχιζόμενο ξέσπασμα στην Ευρώπη, ανέφερε το FHI.

ΠΟΥ: Εμβόλια και θεραπείες δεν θα είναι άμεσα διαθέσιμα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων μπορεί να περιοριστεί πλήρως.

Ο στόχος του ΠΟΥ είναι να περιορίσει την εξάπλωση σταματώντας τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο, στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Τα εργαλεία για τη διαχείριση της νόσου, όπως τα άμεσα διαθέσιμα διαγνωστικά μέσα, τα εμβόλια και οι θεραπείες, πιθανότατα δεν θα είναι αμέσως ή ευρέως προσβάσιμα», ανέφερε ο Οργανισμός σε μια ανακοίνωσή του.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή