Γερμανία: 41 δισ. ευρώ για την πολεμική της αεροπορία

Γερμανία: 41 δισ. ευρώ για την πολεμική της αεροπορία

Από τα συνολικά 100 δισ. ευρώ που πρόκειται να δώσει για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της η Γερμανία, τα 41 δισ. θα πάνε στην πολεμική αεροπορία και τα 20 δισ. στο πολεμικό ναυτικό.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μερίδα του λέοντος από το ειδικό ταμείο των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ που δημιουργεί η Γερμανία για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, πρόκειται να λάβει η Πολεμική Αεροπορία της χώρας, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η γερμανική Πολεμική Αεροπορία θα λάβει 40,9 δισ. ευρώ, μεταξύ άλλων για νέα αεροσκάφη Eurofighter και F-35, καθώς και για την κατασκευή ενός δορυφορικού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης.

Κατά τα λοιπά, 19,3 δισ. ευρώ προορίζονται για το Πολεμικό Ναυτικό, προκειμένου να αποκτήσει νέα πλοία και υποβρύχια, και 16,6 δισ. ευρώ θα δοθούν στον Στρατό Ξηράς για την ανάπτυξη των νέων τεθωρακισμένων οχημάτων που θα διαδεχθούν τα Marder.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή