Βρετανία: Μπισκότα και χυμοί το βασιλικό κολατσιό

Βρετανία: Μπισκότα και χυμοί το βασιλικό κολατσιό

O σεφ των ανακτόρων του Ουίνδσορ, Στέφαν Πάπερτ, μιλάει για τις προτιμήσεις της οικογένειας.

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Αν και δεν είναι πρέπον, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι περιέχει η τσάντα της βασίλισσας της Αγγλίας; O σεφ των ανακτόρων του Ουίνδσορ, ο 44χρονος Γερμανός Στέφαν Πάπερτ, δίνει μια απάντηση: μπισκότα. Ο Πάπερτ, που μαγειρεύει για την Ελισάβετ τα τελευταία πέντε χρόνια, εκμυστηρεύθηκε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι όταν η βασίλισσα πρέπει να μετακινηθεί, πάντα παίρνει μαζί της ένα μικρό κολατσιό. «Βάζουμε ένα-δυο μπισκότα μέσα στην τσάντα, χυμούς και νερό», είπε.

Ο Πάπερτ γνωρίζει φυσικά τις συνήθειες και των υπόλοιπων μελών της βασιλικής οικογένειας. «Ο πρίγκιπας Χάρι ήταν πάντα κάτι διαφορετικό», λέει. «Ηθελε να τρώει απλά». Ο Γερμανός σεφ θυμάται επίσης με νοσταλγία τον βασιλικό σύζυγο, τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος πέθανε πέρυσι τον Απρίλιο, λίγους μήνες πριν από τα εκατοστά του γενέθλια. «Ερχόταν συχνά στην κουζίνα και ήθελε να μάθει τι θα φάει το προσωπικό.

Κάποιες φορές προτιμούσε να φάει από το δικό μας φαγητό», είπε ο Πάπερτ, ο οποίος θεωρεί ότι έχει την ωραιότερη δουλειά του κόσμου. Ο σεφ δεν αποκάλυψε ποιο είναι το αγαπημένο φαγητό της 96χρονης βασίλισσας. «Δεν έχει κάποιο αγαπημένο. Τρώει αυτό που θα έτρωγε οποιοσδήποτε άλλος». Τα τελευταία χρόνια, το μόνο που άλλαξε είναι ότι προστέθηκε λίγο περισσότερο αλάτι στο φαγητό της, «απλώς γιατί με την ηλικία υποχωρεί κάπως η αίσθηση της γεύσης». Επίσης, οι μερίδες μίκρυναν. «Δεν υπάρχουν πια γιγάντια πιάτα», είπε ο σεφ.

Αύριο αρχίζουν οι επίσημοι εορτασμοί για τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ και ο Πάπερτ θα έχει πολλή δουλειά. Ολόκληρη η βασιλική οικογένεια θα συγκεντρωθεί για τους εορτασμούς, ενώ το μικρότερο μέλος για το οποίο ίσως χρειαστεί να μαγειρέψει ο σεφ είναι η κόρη του Χάρι και της Μέγκαν, η ενός έτους πριγκίπισσα Λίλιμπετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή