Όσα είπαν οι BTS με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Όσα είπαν οι BTS με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Το boyband της K-pop συνάντησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε μια συζήτηση γύρω από την ενσωμάτωση και την εκπροσώπηση της ασιατικής κοινότητας

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όπως ήδη γνωρίζαμε, οι BTS θα επισκέπτονταν τον Λευκό Οίκο την τελευταία μέρα του Μαΐου για να συζητήσουν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, γύρω από τα ζητήματα διακρίσεων της ασιατικής κοινότητας αλλά και τον τρόπο ενσωμάτωσης και εκπροσώπησης των Ασιατών, στο πλαίσιο του Μήνα Κληρονομιάς των Ασιατών Αμερικανών και Νησιωτών του Ειρηνικού.

Το κορεάτικo boyband κατέφθασε λοιπόν στον Λευκό Οίκο, με τα μέλη του ντυμένα ασορτί με μαύρα κοστούμια και με την Καρίν Ζαν-Πιέρ και εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου να παρουσιάζει το συγκρότημα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. 

Ο RM από το σχήμα πήρε πρώτος τον λόγο, συστήνοντας τα μέλη των BTS κι ευχαριστώντας τον Τζο Μπάιντεν για αυτή την ευκαιρία που δόθηκε στο συγκρότημά του.

Στην συνέχεια, κάθε ένα από τα μέλη του γκρουπ πήρε με την σειρά του τον λόγο, αυτή την φορά στα κορεάτικα. 

Συγκεκριμένα, ο Jimin είπε: «Είμαστε συντετριμμένοι από το πρόσφατο κύμα εγκλημάτων μίσους που συνεχίζεται από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Για να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό και να υποστηρίξουμε αυτό τον σκοπό, θα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να δανείσουμε τις φωνές μας».

Ο J Hope, πάλι, τόνισε πόσο σημαντικό υπήρξε το κοινό των BTS για να φτθάσουν να μιλούν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο: «Είμαστε εδώ σήμερα χάρη στους ARMY, τους θαυμαστές μας σε όλο τον κόσμο, που είναι από διαφορετικές εθνικότητες και πολιτισμούς και χρησιμοποιούν διαφορετικές γλώσσες. Είμαστε ειλικρινά και πάντα ευγνώμονες».

Ο Jungkook ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι το συγκρότημα «ακόμα εκπλήσσεται που η μουσική που δημιουργήθηκε από Νοτιοκορεάτες καλλιτέχνες φτάνει σε τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε ότι η μουσική είναι πάντα ένας καταπληκτικός και υπέροχος ενοποιητικός παράγοντας όλων των πραγμάτων».

«Δεν είναι λάθος να είσαι διαφορετικός, η ισότητα ξεκινά, όταν ανοιχτούμε και αγκαλιάσουμε όλες τις διαφορές μας», είπε ο Suga.

«Ελπίζουμε ότι σήμερα γίνεται ένα βήμα μπροστά για τον σεβασμό και την κατανόηση του καθενός και όλων ως προσωπικότητες με αξία» τόνισε ο V.

Συνολικά, περισσότεροι από 250.000 θεατές παρακολούθησαν τη συνέντευξη Τύπου στο live streaming του Λευκού Οίκου στο YouTube.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή