Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Βαλτική για τα στρατιωτικά γυμνάσια BALTOPS

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Βαλτική για τα στρατιωτικά γυμνάσια BALTOPS

Τουλάχιστον τέσσερα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ έχουν καταπλεύσει στη Βαλτική προκειμένου να πάρουν μέρος στα πολυεθνικά στρατιωτικά γυμνάσια BALTOPS που θα διεξαχθούν φέτος με φόντο τον πόλεμο στην Ουκρανία.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τέσσερα πολεμικά πλοία των ΗΠΑ έχουν καταπλεύσει στη Βαλτική, προκειμένου να πάρουν μέρος στα πολυεθνικά στρατιωτικά γυμνάσια BALTOPS 22 που διεξάγονται μεταξύ 5 και 17 Ιουνίου, με τη συμμετοχή δυνάμεων από συνολικά 16 χώρες, οι 14 εκ των οποίων είναι νατοϊκές.  

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τα πλοία USS Kearsarge (LHD-3), USS Gunston Hall (LSD-44), USS Gravely (DDG-107) και USS Mount Whitney (LCC-20).

Η πολυεθνική άσκηση Baltic Operations (BALTOPS) διεξάγεται κάθε χρόνο, πλην όμως φέτος αποκτά πρόσθετο «βάρος» δεδομένου του πολέμου που εκτυλίσσεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα νερά της Βαλτικής, στην Ουκρανία, και των νέων δεδομένων που έχει δημιουργήσει αυτός ο πόλεμος στη διεθνή σκηνή (βλ. αίτηση αιτήσεις Φινλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, όξυνση ανταγωνισμού Δύσης – Ρωσίας κ.ά.).

Στα φετινά γυμνάσια πρόκειται να πάρουν μέρος δυνάμεις από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, την Πολωνία, τη Σουηδία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. 

Με πληροφορίες από USNI News, NATO

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή