Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Μακρόν «ζητά συγγνώμη» για το χάος στον τελικό

Τσάμπιονς Λιγκ: Ο Μακρόν «ζητά συγγνώμη» για το χάος στον τελικό

Ο Εμανουέλ Μακρόν και τα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσαν πως «λυπούνται και ζητούν συγγνώμη» από τους 2.700 οπαδούς της Λίβερπουλ που είχαν εισιτήριο αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League στο Παρίσι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν και τα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης δήλωσαν πως «λυπούνται και ζητούν συγγνώμη» από τους 2.700 οπαδούς της Λίβερπουλ που είχαν εισιτήριο αλλά δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ολιβιά Γκρεγκουάρ.

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τα πράγματα καλύτερα ή θα μπορούσαμε να το διαχειριστούμε καλύτερα; Ναι», είπε στους δημοσιογράφους. «Μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα, ειδικά ενόψει των μελλοντικών αθλητικών γεγονότων; Σίγουρα».

Τα έκτροπα του Σαββάτου προκάλεσαν ανησυχία τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, καθώς η χώρα πρόκειται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι το 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι 35.000 άνθρωποι χωρίς ή με «πλαστά» εισιτήρια κατευθύνθηκαν προς το Stade de France. Δημιούργησαν επεισόδια, εμποδίζοντας την πρόσβαση στο γήπεδο σε φιλάθλους που είχαν κανονικά εισιτήρια, πρόσθεσε.

Η UEFA έχει επίσης αρχίσει να συλλέγει στοιχεία σχετικά με τα επεισόδια έξω από το Stade de France που στιγμάτισαν τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η Ολιβιά Γκρεγκουάρ δήλωσε επίσης πως οι υπουργοί Εσωτερικών και Αθλητισμού θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις στην επιτροπή της Γερουσίας το απόγευμα της Τετάρτης.

Με πληροφορίες από AP News

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή