Μόσχα προειδοποιεί Ουάσιγκτον για τους εκτοξευτές πυραύλων στην Ουκρανία

Μόσχα προειδοποιεί Ουάσιγκτον για τους εκτοξευτές πυραύλων στην Ουκρανία

Η αποστολή αμερικανικών εκτοξευτών πυραύλων στην Ουκρανία εγείρει τον κίνδυνο εμπλοκής «τρίτης χώρας» στον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποιεί ο Ρώσος ΥΠΕΞ. Θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα της Ουκρανίας, απαντά ο Λευκός Οίκος.

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι η αποστολή συστημάτων πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία εγείρει τον κίνδυνο εμπλοκής μιας «τρίτης χώρας» στη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε κατ’ αυτόν τον τρόπο όταν ρωτήθηκε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Σαουδική Αραβία, για τα σχέδια των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Ουκρανία συστήματα HIMARS (M142 High Mobility Artillery Rocket System) που θα μπορούσαν να πλήξουν ρωσικούς στόχους.

Νωρίτερα, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα δώσουν αυτά τα συστήματα για να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία στην άμυνά της απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, και όχι για πλήγματα εντός του ρωσικού εδάφους. Ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, υπογράμμισε σήμερα πως οι ΗΠΑ έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από το Κίεβο πως αυτά τα όπλα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κατά στόχων εντός των ρωσικών συνόρων. 

Ο Guardian σημειώνει πάντως σε άρθρο του, πως τα συστήματα HIMARS που πρόκειται να στείλουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία, θα μπορούν να πλήττουν στόχους σε απόσταση έως και 80 χιλιομέτρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian, Reuters  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή