Ισραήλ – Εμιράτα: Νέα εποχή στις σχέσεις τους με τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου

Ισραήλ – Εμιράτα: Νέα εποχή στις σχέσεις τους με τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου

Πρόκειται για την πιο ευρεία τέτοιου τύπου συμφωνία που έχει υπογράψει ποτέ το Ισραήλ με αραβική χώρα. Θα απαλλάξει από δασμούς το 96% του διμερούς εμπορίου.

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπουργοί από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν την Τρίτη, 31 Μαΐου, στο Ντουμπάι, συμφωνία ελεύθερου εμπορίου: την πιο ευρεία τέτοιου τύπου συμφωνία που έχει ποτέ συνάψει το Ισραήλ με αραβική χώρα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο ανταποκριτής των New York Times στο Ισραήλ.  

Η συμφωνία, το κείμενο της οποίας δεν έχει ακόμη δοθεί στη δημοσιότητα, θα πρέπει τώρα να λάβει το πράσινο φως από το ισραηλινό κοινοβούλιο και να επικυρωθεί επισήμως από την ισραηλινή κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας διαδικασίας που αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Η ταχύτητα ωστόσο με την οποία απέκτησε «σάρκα και οστά» αυτή η συμφωνία, μέσα σε ένα διάστημα μικρότερο των δύο ετών από την εγκαθίδρυση επίσημων δεσμών μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπογραμμίζει την προθυμία με την οποία το Ισραήλ γίνεται τώρα αποδεκτό από ορισμένους Άραβες ηγέτες μετά από χρόνια διπλωματικής απομόνωσης, σημειώνουν στο άρθρο τους οι New York Times.

Με πληροφορίες από New York Times 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή