Σαγκάη: Οι αρχές φέρεται να απαγόρευσαν στα ΜΜΕ τη χρήση του όρου «lockdown»

Σαγκάη: Οι αρχές φέρεται να απαγόρευσαν στα ΜΜΕ τη χρήση του όρου «lockdown»

Τα κινεζικά ΜΜΕ έλαβαν σήμερα οδηγίες για τον τρόπο που θα μεταδίδουν τις πληροφορίες για την άρση των περιορισμών στη Σαγκάη.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό άρθηκαν στη Σαγκάη της Κίνας έπειτα από δύο μήνες, αλλά οι περιορισμοί φαίνεται πως παραμένουν καθώς οι αρχές της πόλης φέρεται να έδωσαν εντολή στα μέσα ενημέρωσης να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον όρο «lockdown».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, τα κινεζικά ΜΜΕ έλαβαν σήμερα οδηγίες για τον τρόπο που θα μεταδίδουν τις πληροφορίες για την άρση των περιορισμών. Σε αυτές τις οδηγίες, υπήρχε και η εντολή να αποφεύγεται η φράση «τέλος του lockdown».

Το σκεπτικό των αρχών της πόλης είναι ότι σε αντίθεση με την Ουχάν, η Σαγκάη δεν ανακοίνωσε ποτέ επίσημα ότι θέτει σε εφαρμογή lockdown – άρα αφού δεν υπήρξε ποτέ, δεν χρειάζεται και να αρθεί.

Όπως αναφέρουν οι China Digital Times, οι οδηγίες των κινεζικών αρχών επισημαίνουν ότι σε όλα τα μέρη της Σαγκάης υπήρξαν περιορισμοί και «στατική καταστολή», αλλά οι βασικές λειτουργίες της πόλης παρέμειναν ανέπαφες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. «Υπογραμμίστε ότι τα σχετικά μέτρα ήταν προσωρινά, περιορισμένα και υπό όρους», σημειώνεται επίσης.

Η πόλη των 25 εκατομμυρίων κατοίκων επέστρεψε στην κανονικότητα αυτή την εβδομάδα, καθώς οι πολίτες επιτρέπεται να βγαίνουν από το σπίτι τους, να πηγαίνουν στη δουλειά τους και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι πολίτες της Σαγκάης πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους και να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να κάνει τεστ κάθε 72 ώρες, ενώ αν βγει κάποιος θετικός, επιβάλλεται αυστηρή καραντίνα. Η εστίαση και τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά, ενώ τα καταστήματα λιανικής μπορούν να λειτουργούν με πληρότητα 75%.

Με πληροφορίες από Guardian

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή