Έλον Μασκ προς εργαζόμενους: «Επιστρέφετε στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα ή απολύεστε»

Έλον Μασκ προς εργαζόμενους: «Επιστρέφετε στο γραφείο τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα ή απολύεστε»

Το τελεσίγραφο του δισεκατομμυριούχου προς τους υπαλλήλους του σε Tesla και SpaceX

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόλυση απειλεί τους εργαζόμενούς του ο Έλον Μασκ, αν αυτοί δεν επιστρέψουν στο γραφείο τους, τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. 

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έστειλε τελεσίγραφο στους εργαζόμενους τόσο της εταιρείας ηλεκτροκίνητων αμαξιών, Tesla, όσο και σε αυτούς της εταιρείας πυραύλων SpaceX. 

Συγκεκριμένα, στο μέιλ που φέρεται να έστειλε ο μεγιστάνας στους υπαλλήλους της SpaceX απαιτεί από αυτούς να «περνούν τουλάχιστον 40 ώρες στο γραφείο εβδομαδιαίως», αλλιώς, θα απομακρυνθούν από την εταιρεία. 

Μάλιστα, ο Μασκ εξήγησε στο σημείωμά του πως, όσο υψηλότερη θέση έχει κάποιος, τόσο πιο ορατός θα πρέπει να είναι στον χώρο στους υφιστάμενούς του. 

«Γι’ αυτό περνάω τόσο πολύ χρόνο στο εργοστάσιο -ώστε αυτοί που βρίσκονται στην γραμμή παραγωγής να με βλέπουν δίπλα τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η SpaceX θα είχε πτωχεύσει εδώ και καιρό», σχολίασε ο CEO της εταιρείας.

Στο σημείωμα πάλι προς την Tesla, εξήγησε συγκεκριμένα πως, ακόμα κι αν κάποιος θέλει να δουλεύει με τηλεργασία, οφείλει να παρευρίσκεται στην εταιρεία «τουλάχιστον 40 ώρες». 

Μέρος των εργαζομένων της Tesla και της SpaceX έχουν πάντως επιστρέψει ήδη στον χώρο εργασίας τους.

Πίσω στο 2020, οπότε και στην Καλιφόρνια, λόγω της πανδημίας, οι εταιρείες που δεν χρειαζόταν να δουλεύουν από κοντά όφειλαν να παραμείνουν κλειστές, ο Μασκ ζήτησε κυβερνητική εξαίρεση για τα κεντρικά της SpaceX. 

Επιπλέον, την ίδια χρονιά, ο Μασκ είχε στείλει μέιλ στους εργαζόμενούς του στο οποίο ανέφερε πως, είναι πιθανότερο να πεθάνουν από τροχαίο παρά από την Covid-19. 

To νέο τελεσίγραφο του Έλον Μασκ ανοίγει πάλι την κουβέντα γύρω από το κατά πόσο η τηλεργασία έχει πλέον «κανονικοποιηθεί» από τις εταιρείες. Όπως φαίνεται, πάντως, κάθε εταιρεία επιλέγει κάποια άλλη προσέγγιση επί του θέματος. 

Για παράδειγμα, η Apple τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε πως οι εργαζόμενοί της οφείλουν να δουλεύουν με φυσική παρουσία στην εταιρεία τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα. Η Airbnb, πάλι, δεν έχει επιβάλει καμία υποχρεωτικότητα επιστροφής στο γραφείο στους υπαλλήλους της. 

Πάντως, είναι ένα ζήτημα αν κι ο ίδιος ο Έλον Μασκ θα τηρήσει την 40ωρη παρουσία στην εταιρεία, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, σπάνια βρίσκεται στην Tesla ή την SpaceX.

Με πληροφορίες από New York Times

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή