ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χαιρετίζει την παράταση της εκεχειρίας στην Υεμένη

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν χαιρετίζει την παράταση της εκεχειρίας στην Υεμένη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία επέδειξε «θαρραλέα ηγετική στάση» εγκρίνοντας και εφαρμόζοντας τους όρους της εκεχειρίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε σήμερα την παράταση της εκεχειρίας – με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών – μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στην Υεμένη και τόνισε ότι η Σαουδική Αραβία επέδειξε «θαρραλέα ηγετική στάση» εγκρίνοντας και εφαρμόζοντας τους όρους της εκεχειρίας.

«Οι τελευταίοι δύο μήνες στην Υεμένη, χάρη στην εκεχειρία που επετεύχθη τον Απρίλιο, ήταν από τις πιο ειρηνικές περιόδους από τότε που ξεκίνησε αυτός ο φρικτός πόλεμος πριν από επτά χρόνια», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωσή του.

Ο Μπάιντεν είπε ότι το Ομάν, η Αίγυπτος και η Ιορδανία διαδραμάτισαν ρόλο στην ενεργοποίηση της διαδικασίας εκεχειρίας. «Οι ΗΠΑ θα παραμείνουν δεσμευμένες σε αυτή τη διαδικασία τις επόμενες εβδομάδες και μήνες» και επικεντρώνονται στην αποτροπή απειλών για τους φίλους και τους εταίρους τους, πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή