Τόσκα Μασκ: Η μικρή αδελφή του Έλον φτιάχνει το δικό της «Netflix»

Τόσκα Μασκ: Η μικρή αδελφή του Έλον φτιάχνει το δικό της «Netflix»

Η Τόσκα Μασκ, η μικρότερη αδερφή του Έλον Μασκ, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το Passionflix

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τόσκα Μασκ, η μικρότερη αδερφή του Έλον Μασκ, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το Passionflix, μια πλατφόρμα τύπου Netflix οι ταινίες που προβάλλονται στην οποία αποτελούν διασκευές αισθηματικών μυθιστορημάτων, γράφουν οι New York Times, καλώντας τον αναγνώστη να ξεχάσει προσωρινά έστω την εν εξελίξει περιπέτεια του Έλον με το twitter.

Σε αντίθεση με τον μεγαλύτερο αδελφό της, η 47χρονη Τόσκα Μασκ δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ούτε για το διαστημικό τουρισμό της SpaceX, ούτε για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla, αλλά ούτε και για τo twitter όπου ο δισεκατομμυριούχος Έλον προκαλεί σάλο με τα καθημερινά τιτιβίσματά του.

Τα δυο αδέλφια ωστόσο μοιάζουν σε κάτι, σύμφωνα με τον συντάκτη Μπρουκς Μπαρνς των New York Times, κι αυτό είναι η αποφασιστικότητα με την οποία προσπαθούν να μετατρέψουν σε επιτυχημένη επιχείρηση μια ιδέα την οποία πολλοί άλλοι θα γελοιοποιούσαν.  

Ο 51χρονος Έλον Μασκ το έχει ήδη καταφέρει, κερδίζοντας στην πορεία δισεκατομμύρια δολάρια. Η 47χρονη Τόσκα από την άλλη πλευρά, ακόμη το προσπαθεί, επενδύοντας όμως σε μια διαφορετικού τύπου επιχειρηματική ιδέα.   

Η κυρία Μασκ είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το Passionflix, μια συνδρομητική υπηρεσία προβολής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών που προέρχονται όμως μόνο από ρομαντικά μυθιστορήματα.

Το Passionflix έχει καταφέρει ήδη να συγκεντρώσει 22 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση και πλέον αναζητά άλλα πέντε με δέκα εκατομμύρια, όπως αναφέρει η ίδια η Τόσκα Μασκ στους New York Times.

Το Passionflix έκανε το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβριο του 2017 και είναι πλέον διαθέσιμο σε 150 χώρες. Το περιεχόμενό του προσφέρεται με υπότιτλους σε εννέα γλώσσες. Αλλά η εξέλιξη ήταν μέχρι στιγμής αργή. Η πανδημία δεν βοήθησε. Αντιθέτως. Αλλά και η τρέχουσα συγκυρία δεν φαίνεται να βοηθάει, καθώς οι streaming υπηρεσίες χάνουν μέρος της δυναμικής που είχαν.   

Το Passionflix έχει μόνο έξι υπαλλήλους, όπως σημειώνουν στο σχετικό άρθρο τους οι New York Times, ενώ ο αριθμός των συνδρομητών του παραμένει ένα μυστήριο καθώς η κυρία Μασκ δεν δίνει τα σχετικά νούμερα στη δημοσιότητα.

Ο μικρότερη αδελφή του Έλον Μασκ πάντως δεν προτίθεται να τα παρατήσει, καθώς κάτι τέτοιο «δεν είναι στα γονίδιά της» όπως δηλώνει η ίδια.

Με πληροφορίες από New York Times

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή