Γαλλία: Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στην κατοχή τεσσάρων νεοναζί

Γαλλία: Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στην κατοχή τεσσάρων νεοναζί

Δεκάδες όπλα, χιλιάδες σφαίρες και εκρηκτικά βρέθηκαν στην Αλσατία, στην κατοχή τεσσάρων μελών ενός νεοναζιστικού μορφώματος.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολόκληρο οπλοστάσιο, με δεκάδες όπλα και χιλιάδες σφαίρες, βρέθηκε στην Αλσατία, στην κατοχή τεσσάρων μελών ενός νεοναζιστικού μορφώματος.

Οι τέσσερις τέθηκαν υπό κράτηση μετά από επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελέας της Μιλούζ, Εντβίζ Ρου-Μοριζό, διώκονται για διακίνηση όπλων και μπορεί να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Οι δύο από αυτούς προφυλακίστηκαν ενώ οι άλλοι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Η εισαγγελέας, η οποία είχε ζητήσει την προφυλάκιση όλων, είπε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση που αφορά τους δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν στα σπίτια τους, σε διαφορετικές κοινότητες της Αλσατίας κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν περίπου 200 αστυνομικοί. Ο συνταγματάρχης Αλεξάντρ Ζονό της αστυνομίας του Άνω Ρήνου εξήγησε ότι έπρεπε να ληφθούν προληπτικά μέτρα επειδή οι ύποπτοι ήταν «βαριά οπλισμένοι» και «εκπαιδευμένοι» στην χρήση όπλων.

Συνολικά βρέθηκαν 18 νόμιμα και 23 παράνομα όπλα και 167 γεμιστήρες, οι 72 εκ των οποίων προορίζονταν για Καλάσνικοφ. Η ποσότητα των σφαιρών ήταν τόσο μεγάλη που «τις μετράμε με το βάρος», πρόσθεσε ο αντισυνταγματάρχης Γιαν Βανσόν, υποδιοικητής του τμήματος ερευνών του Στρασβούργου. Βρέθηκαν «τουλάχιστον 120.000 σφαίρες όλων των διαμετρημάτων», που ζυγίζουν πάνω από έναν τόνο, εξήγησε.

Οι ύποπτοι είναι ηλικίας 45-53 ετών και ανήκαν σε ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, όπως προκύπτει από αντισημιτικά βιβλία και ναζιστικά αντικείμενα που βρέθηκαν στα σπίτια τους. Η εισαγγελέας Ρου-Μοριζό είπε ότι η αστυνομία κινητοποιήθηκε επειδή «υπήρχε κίνδυνος να τους δούμε να περνούν στην δράση».

«Όταν μιλάμε για επιθετικά τυφέκια, ένα μυδραλιοβόλο, 30 κιλά μπαρούτι, υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών (…) σκεφτόμαστε ότι κάτι θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή», κατέληξε η εισαγγελέας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή