Τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ με αποδοκιμασίες για τον Μπόρις Τζόνσον

Τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ με αποδοκιμασίες για τον Μπόρις Τζόνσον

Με μεγάλη απούσα τη βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποιήθηκε χθες η ευχαριστήρια δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των εορτασμών του πλατινένιου Ιωβηλαίου της 96χρονης βασίλισσας.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη απούσα τη βασίλισσα Ελισάβετ πραγματοποιήθηκε χθες η ευχαριστήρια δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των εορτασμών του πλατινένιου Ιωβηλαίου της 96χρονης βασίλισσας. Η ίδια, σύμφωνα με ανακοίνωση των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, την παρακολούθησε από την τηλεόραση στον πύργο του Ουίνδσορ επειδή την Πέμπτη μετά τη στρατιωτική παρέλαση ένιωσε δυσφορία.

Παρούσα στη δοξολογία ήταν ολόκληρη η βασιλική οικογένεια, που ξανασυναντήθηκε, ύστερα από καιρό, με τους δούκες του Σάσεξ, πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ. Η χθεσινή, άλλωστε, ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση του ζεύγους μετά το Megxit, πριν από δύο χρόνια, και την εγκατάστασή του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με κύκλους των ανακτόρων, οι διοργανωτές της τελετής είχαν φροντίσει ώστε οι δούκες του Σάσεξ να βρίσκονται σε κάποια απόσταση από τον πρίγκιπα Κάρολο, την Καμίλα, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον. Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, εξέφραζαν ενθουσιασμό που η τελετή στην οποία παρέστησαν 2.000 προσκεκλημένοι εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα.

Τελετή για τη βασίλισσα Ελισάβετ με αποδοκιμασίες για τον Μπόρις Τζόνσον-1
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov, που πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη των εορτασμών για το πλατινένιο Ιωβηλαίο, διαπιστώνεται ότι το 62% των ερωτηθέντων Βρετανών τάσσεται υπέρ του θεσμού της μοναρχίας. [AARON CHOWN / POOL PHOTO VIA A.P.]

 

Την παρακολούθησε από την τηλεόραση στον πύργο του Ουίνδ- σορ, επειδή την Πέμπτη μετά τη στρα- τιωτική παρέλαση ένιωσε δυσφορία.

Tο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον καθεδρικό ναό υποδέχθηκε τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ με ιαχές και χειροκροτήματα, αλλά και αποδοκιμασίες, καθώς προσέρχονταν στην εκκλησία, ενώ αυτοί χαιρετούσαν χαμογελαστοί. Υπό τους ήχους γιουχαϊσμάτων και αποδοκιμασιών προσήλθε στον καθεδρικό ναό του Λονδίνου και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με τη σύζυγό του, Κάρι.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov, που πραγματοποιήθηκε πριν από την έναρξη των εορτασμών για το πλατινένιο Ιωβηλαίο, διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι Βρετανοί τάσσονται υπέρ του θεσμού της μοναρχίας. Ειδικότερα, το 62% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της μοναρχίας, το 22% ζητεί εκλεγμένο αρχηγό κράτους και το 16% απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Μία άλλη δημοσκόπηση της Ipsos Morris επίσης έδειξε ότι το 68% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της μοναρχίας, το 22% υπέρ της δημοκρατίας, ενώ το 10% δεν απάντησε. Η βασίλισσα Ελισάβετ, σύμφωνα με έρευνα της YouGov, παραμένει το πιο δημοφιλές μέλος της βασιλικής οικογένειας, με το 81% των ερωτηθέντων να έχουν θετική άποψη και 18% αρνητική. Σε δημοτικότητα την ακολουθούν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ, δούκισσα του Κέμπριτζ, ο πατέρας του πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης. Η δημοτικότητα του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, αντιθέτως, έχει καταβαραθρωθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή