Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων (εικόνες)

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων (εικόνες)

Κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ βγήκε στον εξώστη και χαιρέτησε το πλήθος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια αινφιδιαστική εμφάνιση σήμερα στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για να χαιρετίσει το πλήθος, κατά την τελευταία ημέρα των εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της.

Ντυμένη στα πράσινα, η 96χρονη βασίλισσα, η οποία απουσίασε από τις περισσότερες εκδηλώσεις του πλατινένιου ιωβηλαίου της, βγήκε στον εξώστη συνοδευόμενη από τους διαδόχους της, τους πρίγκιπες Κάρολο και Ουίλιαμ, με συζύγους και παιδιά, πριν ανακρουστεί ο βρετανικός ύμνος «God Save the Queen».

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων (εικόνες)-1

Η βασίλισσα χαιρέτισε το πλήθος χαμογελώντας κατά τη σύντομη αυτή εμφάνιση, για να επιστρέψει στη συνέχεια στο εσωτερικό των ανακτόρων.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί μπροστά από τα ανάκτορα στο τέλος της παρέλασης που σήμανε και το τέλος των τετραήμερων εορτασμών για τα 70 χρόνια της βασιλείας της Ελισάβετ Β’, η οποία ανέβηκε στο θρόνο το 1952 σε ηλικία 25 ετών. Έχει βασιλέψει περισσότερα χρόνια από κάθε άλλο βρετανό μονάρχη.

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων (εικόνες)-2

«Aποφασισμένη να υπηρετήσει» τους Βρετανούς

Η βασίλισσα δήλωσε πως παραμένει «αποφασισμένη να υπηρετήσει» τους Βρετανούς, στο ευχαριστήριο μήνυμά της που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

«Είμαι βαθιά συγκινημένη που τόσοι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το πλατινένιο ιωβηλαίο μου», δηλώνει η βασίλισσα στο μήνυμά της που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το οποίο υπογράφει ιδιοχείρως. «Παραμένω αποφασισμένη να σας υπηρετήσω όσο καλύτερα μπορώ, με τη στήριξη της οικογένειάς μου», προσθέτει.

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Η βασίλισσα Ελισάβετ εμφανίστηκε στον εξώστη των ανακτόρων (εικόνες)-3

Η ίδια η βασίλισσα δεν ήταν παρούσα σε πολλές από τις κεντρικές εορταστικές εκδηλώσεις εξαιτίας προβλημάτων κινητικότητας, όμως μπόρεσε να εμφανιστεί σήμερα στον εξώστη των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για να χαιρετίσει τα πλήθη που την επευφημούσαν κατά τη σημερινή λήξη των εορτασμών.

(Φωτογραφίες: Reuters)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή