Ζελένσκι: Είμαι χαρούμενος που εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός ο Τζόνσον

Ζελένσκι: Είμαι χαρούμενος που εξακολουθεί να είναι πρωθυπουργός ο Τζόνσον

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε «πολύ χαρούμενος» ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζόνσον χθες κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης. «Χαίρομαι που δεν χάσαμε έναν σημαντικό σύμμαχο, αυτά είναι σπουδαία νέα», είπε ο κ. Ζελένσκι σε διαδικτυακή εκδήλωση. Σύμφωνα με το BBC, ο Τζόνσον έχει σφυρηλατήσει ισχυρή σχέση με τον Πρόεδρο Ζελένσκι από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αποκάλεσε τον κ. Τζόνσον «αληθινό φίλο της Ουκρανίας» και «συγκεκριμένο» υποστηρικτή σε μια συνέντευξη σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι Financial Times.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν από τα πρώτα που παρείχαν όπλα για να υποστηρίξουν την άμυνα της Ουκρανίας και -όπως οι δυτικοί σύμμαχοί του- έχει επιβάλει σαρωτικές κυρώσεις σε ρωσικούς στόχους.

Τον Απρίλιο, ο κ. Τζόνσον υποσχέθηκε «ακλόνητη υποστήριξη» σε μια επίσκεψη στην πρωτεύουσα Κίεβο, όπου έκανε μια απροειδοποίητη βόλτα στην πόλη με τον Πρόεδρο Ζελένσκι.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή