Πόλεμος στην Ουκρανία: Το κορίτσι με το κόκκινο φόρεμα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το κορίτσι με το κόκκινο φόρεμα

Μαθήτρια επιστρέφει στα συντρίμμια του σχολείου της ντυμένη με το φόρεμα που θα φορούσε στην αποφοίτησή της.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νεαρή κοπέλα επέστρεψε στα συντρίμμια του κατεστραμμένου πλέον σχολείου της με το φόρεμα του χορού – την ημέρα που υποτίθεται ότι θα γινόταν ο χορός.

Η ιστορία, που δημοσιεύτηκε στο Twitter από το Ουκρανικό Κέντρο Πολιτικών Ελευθεριών, προέρχεται από την Anna Episheva, η οποία μοιράστηκε μια εικόνα της ανιψιάς της με το κόκκινο φόρεμα.

«Η ανιψιά μου έπρεπε να αποφοιτήσει φέτος από το λύκειο. Αυτή και οι φίλες της αγόρασαν φορέματα και ανυπομονούσαν για αυτή τη μέρα. Μετά ήρθαν Ρώσοι. Το σχολείο της χτυπήθηκε άμεσα και καταστράφηκε. Σήμερα επέστρεψε σε ό,τι έχει απομείνει από το σχολείο και τα σχέδιά της», έγραψε στο Twitter.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται η νεαρή γυναίκα, με τουαλέτα σε έντονο κόκκινο χρώμα και φόντο έναν απέραντο ερειπιώνα που κάποτε ήταν το σχολείο της.


Μαθητές στο Χάρκοβο χόρεψαν το βαλς της αποφοίτησης

Μια ομάδα μαθητών αψηφώντας τη ρωσική επιθετικότητα χόρεψε μπροστά στα ερείπια του βομβαρδισμένου σχολείου τους.

Μέσα σε ένα πολεμικό σκηνικό με σπασμένα παράθυρα και καψαλισμένους τοίχους, μαθητές από το Χάρκοβο δημιούργησαν μία δυνατή στιγμή: Σε ένα βίντεο 45 δευτερολέπτων που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μαθητές χορεύουν συντονισμένα σε ένα γήπεδο μπάσκετ, με ένα στρατιωτικό όχημα από πίσω τους. Στρατιώτες βρίσκονται στο βάθος, παρακολουθώντας τον χορό.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή