Μίλο Γιαννόπουλος: Η επιστροφή του «ακροδεξιού προβοκάτορα»

Μίλο Γιαννόπουλος: Η επιστροφή του «ακροδεξιού προβοκάτορα»

Ένας από τους πιο γνωστούς διεθνώς ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους επιστρέφει στα κοινά… ως ασκούμενος στο γραφείο της επίσης συνωμοσιολόγου βουλευτού των Ρεπουμπλικάνων Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και Βρετανός, ο – 37χρονος σήμερα – Μίλο Γιαννόπουλος βρέθηκε προ ετών να κάνει «καριέρα» στην (παρα)πολιτική σκηνή των ΗΠΑ ως… «επαγγελματίας προβοκάτορας» ή «τρολ» όπως τον χαρακτήριζαν οι επικριτές του.

Ο ίδιος είχε γίνει γνωστός κυρίως μέσα από τα social media, από τα οποία όμως έχει εδώ και χρόνια αποκλειστεί λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς (το Twitter τον «εξόρισε» το 2019 και το Facebook το 2019), αλλά και μέσα από τον αμφιλεγόμενο alt-right «ειδησεογραφικό» ιστοχώρο Breitbart News στον οποίο αρθρογραφούσε από το 2014 έως το 2017, έναν ιστοχώρο στον οποίο υπενθυμίζεται πως είχε εμπλακεί και ο επίσης αμφιλεγόμενος άλλοτε στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ Στιβ Μπάνον.

Να σημειωθεί πως το ελληνικό του επίθετο το υιοθέτησε ο ίδιος και πως αυτό προέρχεται από την γιαγιά του από την πλευρά του πατέρα του.

Ο Μίλο Γιαννόπουλος θα έκανε «όνομα» διεθνώς ως εκφραστής της alt-right ακροδεξιάς αλλά και ως εχθρός της πολιτικής ορθότητας, αν και ομοφυλόφιλος ο ίδιος.  

Επί της ουσίας, εκείνος έκανε επί σειρά ετών ό,τι περνούσε από το χέρι του ώστε να προκαλεί: Διακινούσε θεωρίες συνωμοσίας και γελοιοποιούσε όσα και όσους δεν ήταν της αρεσκείας του. Κάπως έτσι έφτασε στο σημείο να έχει κατηγορηθεί, δικαίως, για: μισογυνισμό, ρατσισμό, ομοφοβία, ισλαμοφοβία, ακόμη και για παιδοφιλία.

Ο ίδιος είχε παρουσιαστεί, μέσα από βίντεο, να υποστηρίζει πως οι σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε 13χρονα αγόρια και ενήλικους άνδρες μπορούν να είναι «απολύτως συναινετικές» και «θετικές» για τους ανηλίκους. Οι εν λόγω δηλώσεις ήταν ωστόσο και το κερασάκι στην τούρτα που οδήγησε τελικώς στην απομάκρυνσή τους από τον ιστοχώρο Breitbart και στον αποκλεισμό του ακόμη και από τον χώρο των «συντηρητικών» που άλλοτε τον επευφημούσαν.

Όλα αυτά ωστόσο μέχρι πρότινος, γιατί πλέον, σε ηλικία 37 ετών πια, ο Μίλο Γιαννόπουλος επιστρέφει, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Telegram, ως… αμισθί ασκούμενος στο γραφείο της βουλευτού του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν.

Μίλο Γιαννόπουλος: Η επιστροφή του «ακροδεξιού προβοκάτορα»-1

«Επιτέλους πείστηκα να βγω από τη σύνταξη. Αλλά είμαι λιγάκι σκουριασμένος, έτσι η καλύτερη θέση που μπόρεσα να βρω ήταν άμισθης πρακτικής άσκησης δίπλα σε μια φίλη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ο Γιαννόπουλος ο οποίος πια δηλώνει «πρώην γκέι» και ισχυρίζεται πως «έχει βρει τον Θεό».  

Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως και η 48χρονη «φίλη» Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, δίπλα στην οποία εργάζεται πλέον ο Μίλο, τυγχάνει και εκείνη εξόχως αμφιλεγόμενη καθώς έχει την τάση να προκαλεί… διακινώντας θεωρίες συνωμοσίας (QAnon, αντιεμβολιαστικές, αντισημιτικές, ρατσιστικές, ομοφοβικές, κατά των αμβλώσεων κ.ά.) κυρίως κατά των Δημοκρατικών αλλά και ευρύτερα κατά των πολιτικών της αντιπάλων.    

«Έχω έναν ασκούμενο που βιάστηκε από έναν ιερέα όταν ήταν έφηβος, που ήταν ομοφυλόφιλος, που προσέβαλε τους πάντες κάποια στιγμή, και που γύρισε πίσω στον Ιησού και στην Εκκλησία και άλλαξε τη ζωή του», σημειώνει η ίδια σε ανακοίνωση που έστειλε στα μίντια, επισημοποιώντας έτσι τη συνεργασία της με τον Μίλο Γιαννόπουλος…

Με πληροφορίες από Washington Post  

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή