Συρία: Έτοιμοι να «συντονιστούν» με τον Άσαντ οι Κούρδοι εάν δεχθούν τουρκική επίθεση

Συρία: Έτοιμοι να «συντονιστούν» με τον Άσαντ οι Κούρδοι εάν δεχθούν τουρκική επίθεση

Έτοιμοι να στραφούν στον Μπασάρ αλ Άσαντ για βοήθεια, εάν η Τουρκία κάνει πράξη τις απειλές της και εισβάλει ξανά στη βόρεια Συρία, δηλώνουν οι Κούρδοι.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμοι να στραφούν στον Άσαντ για βοήθεια, εάν η Τουρκία κάνει πράξη τις απειλές της και εισβάλει εκ νέου στη βόρεια Συρία, δηλώνουν οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ Κούρδοι της Συρίας, όπως σημειώνει σε άρθρο του το Associated Press.

Οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (Syrian Democratic Forces – SDF) εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία «επαναβεβαιώνουν την ετοιμότητά τους να συντονιστούν με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Δαμασκού (σ.σ. του Μπασάρ αλ Άσαντ) για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε πιθανής τουρκικής εισβολής και την προστασία των συριακών εδαφών ενάντια στην κατοχή».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «μια ενδεχόμενη τουρκική εισβολή πρόκειται να επηρεάσει την σταθερότητα και την ενότητα των εδαφών της Συρίας».

Οι σχέσεις των δυνάμεων που – υπό την ηγεσία των Κούρδων του YPG – ελέγχουν μεγάλα τμήματα της βόρειας και ανατολικής Συρίας, με την πλευρά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν κατά κύριο λόγο ψυχρές τα τελευταία χρόνια.

Καθώς βρίσκονται ωστόσο πια αντιμέτωποι με την απειλή μιας νέας τουρκικής εισβολής, οι Κούρδοι της Συρίας ενδεχομένως να επιχειρήσουν να αναθερμάνουν τους δεσμούς τους με τη Δαμασκό, όπως σημειώνεται στο σχετικό άρθρο του AP, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιες ακριβώς μορφές θα μπορούσε να πάρει αυτός ο «συντονισμός» μεταξύ Κούρδων και Άσαντ.

Με πληροφορίες από AP

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή