ΗΠΑ: «Δειλοί οι αστυνομικοί», λέει δάσκαλος από την Ουβάλντε

ΗΠΑ: «Δειλοί οι αστυνομικοί», λέει δάσκαλος από την Ουβάλντε

«Δειλούς» χαρακτήρισε τους αστυνομικούς της κωμόπολης Ουβάλντε του Τέξας δάσκαλος που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης του νεαρού δράστη της σφαγής με 19 παιδιά και δύο δασκάλους νεκρούς.

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΙΟΥΣΤΟΝ. «Δειλούς» χαρακτήρισε τους αστυνομικούς της κωμόπολης Ουβάλντε του Τέξας δάσκαλος που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης του νεαρού δράστη της σφαγής με 19 παιδιά και δύο δασκάλους νεκρούς.

Συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στον Λευκό Οίκο του Μάθιου Μακόναχι για 10χρονη μαθήτρια.

«Φορούσατε αλεξίσφαιρα γιλέκα. Εγώ δεν είχα τίποτα. Φερθήκατε σαν δειλοί», είπε μιλώντας στο δίκτυο ABC ο δάσκαλος Αρνούλφο Ρέγιες, ο οποίος τραυματίσθηκε, ενώ 11 μαθητές του έπεφταν νεκροί από τα πυρά του 18χρονου δράστη. Ο Ρέγιες, δάσκαλος Δ΄ δημοτικού με 17χρονη προϋπηρεσία, πίστευε ότι η ημέρα εκείνη θα ήταν ευχάριστη. Οταν ο δράστης άρχισε να πυροβολεί, ο Ρέγιες είπε στους μαθητές του να ξαπλώσουν και να κάνουν ότι κοιμούνται, όπως είχαν διδαχθεί σε ασκήσεις ετοιμότητας. Παρότι αστυνομικοί βρίσκονταν έξω από την πόρτα της τάξης του Ρέγιες, απέφυγαν να εισβάλουν στην αίθουσα φοβούμενοι για τη δική τους ασφάλεια, ενώ ο 18χρονος δράστης πυροβολούσε ασταμάτητα. Οι αστυνομικοί χρειάσθηκαν περίπου 70 λεπτά για να μπουν στον χώρο της σφαγής. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, παιδιά τηλεφωνούσαν απεγνωσμένα στην αστυνομία με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ απελπισμένοι γονείς προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Στο μεταξύ, συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία στον Λευκό Οίκο πραγματοποίησε την Τρίτη ο ηθοποιός και επίδοξος κυβερνήτης του Τέξας, Μάθιου Μακόναχι. Ο ηθοποιός περιέγραψε πώς η σορός ενός εκ των θυμάτων, της 10χρονης Μαϊτέ Γιουλεάνα Ροντρίγκεζ, κατέστη δυνατόν να αναγνωρισθεί χάρη στα πράσινα αθλητικά της παπούτσια, καθώς το πρόσωπό της είχε δεχθεί πυρά από το αυτόματο όπλο του δράστη. Με την ομιλία του αυτή, ο Μακόναχι, ο οποίος έχει εκδηλώσει φιλοδοξίες καθόδου στην πολιτική για τις εκλογές για κυβερνήτη του Τέξας, απηύθυνε έκκληση στο Κογκρέσο για ψήφιση αυστηρότερης νομοθεσίας σχετικά με την κατοχή πολεμικών όπλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή