ΗΠΑ: Εκατοντάδες πορείες σήμερα κατά της οπλοκατοχής

ΗΠΑ: Εκατοντάδες πορείες σήμερα κατά της οπλοκατοχής

Περισσότερες από 450 πορείες έχουν προγραμματιστεί σήμερα σε πολλές αμερικανικές πόλεις, της Ουάσιγκτον συμπεριλαμβανομένης, με κεντρικό σύνθημα την ανάληψη νομοθετικής δράσης από το Κογκρέσο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 450 πορείες έχουν προγραμματιστεί σήμερα σε πολλές αμερικανικές πόλεις, της Ουάσιγκτον συμπεριλαμβανομένης, με κεντρικό σύνθημα – αίτημα την ανάληψη νομοθετικής δράσης από το Κογκρέσο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να λάβουν μέρος σήμερα σε συγκεντρώσεις και πορείες στην Ουάσινγκτον και σε άλλες μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, καλώντας τα μέλη του Κογκρέσου να ψηφίσουν νομοθεσία που θα περιορίζει την ένοπλη βία και την χρήση επιθετικών όπλων στις ΗΠΑ.

Η πρωτοβουλία March for Our Lives (MFOL), που ιδρύθηκε από μαθητές που είχαν επιβιώσει από το μακελειό που είχε λάβει χώρα το 2018 σε γυμνάσιο στο Πάρκλαντ της Φλόριντα, ανακοίνωσε ότι έχει προγραμματίσει περισσότερες από 450 πορείες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Σικάγο κ.ά.

Σημειώνεται πως η ομάδα March for Our Lives (MFOL) είχε πραγματοποιήσει ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πριν από τέσσερα χρόνια, το 2018, στην Ουάσιγκτον.   

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή