Στόλτενμπεργκ: «Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση για Φινλανδία και Σουηδία»

Στόλτενμπεργκ: «Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση για Φινλανδία και Σουηδία»

«Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση» αναφορικά με το ζήτημα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία, ανέφερε σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση» αναφορικά με το ζήτημα της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Συμμαχία, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

Ο Νορβηγός προσέθεσε ότι η Συμμαχία αποτελείται από 30 διαφορετικές χώρες μέλη και ότι συχνά δεν υπάρχει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα, καθώς χρειάζεται ομοφωνία και για αυτό υπάρχει ανάγκη για «κάποιο χρόνο».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ επισήμανε, επίσης, ότι δεν μπορεί να πει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να υπάρξει συμφωνία σχετικά με την αίτηση για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μια αίτηση την οποία υπενθυμίζεται πως μπλοκάρει η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ΓΓ της Συμμαχίας τόνισε, ωστόσο, ότι ο στόχος του είναι να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.

Υπενθυμίζεται πως η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Μαδρίτη στα τέλη Ιουνίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή