Επιείκεια ζητούν οι δικηγόροι της Γκ. Μάξγουελ

Επιείκεια ζητούν οι δικηγόροι της Γκ. Μάξγουελ

Αίτημα να μην καταδικαστεί η Γκισλέιν Μάξγουελ στην ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος κατέθεσαν οι δικηγόροι της.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίτημα να μην καταδικαστεί η Γκισλέιν Μάξγουελ στην ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος κατέθεσαν οι δικηγόροι της. Η Μάξγουελ βρέθηκε ένοχη για την υποβοήθηση του αυτόχειρος παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν προκειμένου να κακοποιεί σεξουαλικώς ανήλικα κορίτσια.

Οι νομικοί της εκπρόσωποι αναφέρουν ότι η ποινή που θα της επιβληθεί θα πρέπει να είναι μικρότερη από εικοσαετή κάθειρξη, δηλαδή να μην εξαντλεί το ανώτατο προβλεπόμενο όριο του νόμου. Οπως επισημαίνουν, η πελάτισσά τους δεν μπορεί να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για τα εγκλήματα που διέπραξε ο χρηματιστής και ζητούν την επιείκεια του δικαστηρίου, τονίζοντας ότι η Γκισλέιν μεγάλωσε σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον και κακοποιήθηκε στη φυλακή.

Ο Επσταϊν, ισχυρίζονται, ήταν ο εγκέφαλος του παιδεραστικού κυκλώματος, το οποίο διαχειριζόταν με τη βοήθεια της Μάξγουελ, και θα ήταν άδικο να καταδικαστεί ως εκπρόσωπος του χρηματιστή «επειδή αυτός δεν βρίσκεται πια στη ζωή». Η Γκισλέιν Μάξγουελ «δεν μπορεί και δεν πρέπει να επωμιστεί την τιμωρία που αφορά τον Επσταϊν», αναφέρουν, υπογραμμίζοντας ότι η πελάτισσά τους έτυχε σκληρής μεταχείρισης στο σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατείται από τον Ιούλιο του 2020 και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να συνυπολογιστεί.

Επισημαίνουν ότι δεν θα πρέπει να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για τα εγκλήματα που διέπραξε ο Τζέφρι Επσταϊν.

«Βίωσε συνθήκες περισσότερο τιμωρητικές και επαχθείς από αυτές κάθε άλλου υπόδικου κρατουμένου», επισημαίνουν και αναφέρουν μακρές περιόδους απομόνωσης, συχνές σωματικές έρευνες και ελλιπή σίτιση με «κακό, μπαγιάτικο και συχνά σάπιο φαγητό».

Επίσης, όπως υποστηρίζουν, η Γκισλέιν Μάξγουελ δέχθηκε απειλές από συγκρατούμενή της. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, μία από τις συγκρατούμενές της ομολόγησε σε τρεις άλλες φυλακισμένες ότι είχε λάβει χρήματα για να τη δολοφονήσει και ότι θα το έπραττε στραγγαλίζοντάς την ενώ κοιμόταν».

Η ακριβής ποινή που θα επιβληθεί στην Γκισλέιν Μάξγουελ αναμένεται να αποφασιστεί από τον δικαστή που χειρίζεται την υπόθεση μέσα στον τρέχοντα μήνα, αφού δεχθεί και τις σχετικές προτάσεις των εισαγγελέων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή